Mida su vallatud unenäod tegelikult tähendavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Oled sa kunagi hommikul ärganud segaduses, sest nägid öösel midagi ulakat? Enne kui hakkad liigselt muretsema, vaata, mida ütleb seksunenägude kohta tuntud psühholoog.

Psühholoog, uneekspert ja raamatu «The Complete A To Z Dictionary Of Dreams: Be Your Own Dream Expert» autor Ian Wallace tutvustab ajakirjas RedBook, mis on levinud seksunenägude taga. 

Abikaasa petmine. Selline unenägu viitab tavaliselt peidetud usaldamatusele, aga mitte abielus. Psühholoogi sõnul on see märk, et unenäo nägija on muutnud ebakindlaks ja kahtleb enda väärtuses. Võib-olla on sul läinud tööl veidi kehvasti või võrdled end mõne hea figuuriga naisterahvaga - sisimas on su enesehinnang veidi kõikuma löönud.

Geiseks, kui oled hetero või heteroseks, kui oled gei. Oled hakanud end oma kehas paremini tundma ning su uskumused, moraal ja väärtushinnangud on muutnud tolerantsemaks, väidab psühholoog. Wallace’i sõnul võib see peegeldada ka su seikluslikumat poolt nii lapsevanema, abikaasa kui töötajana.

Seks inimesega, kel pole nägu. Nägu sümboliseerib identiteeti, mis tähendab, et pead oma elus pidevalt kokku puutuma mingi väljakutsega, millest sa päris elus pole veel hästi aru saanud. Teisisõnu tasub järele mõelda, mis võib sind elus tagasi hoida, et saaksid selle probleemi käsile võtta.

Seks parima sõbraga. Selline unenägu võib tekitada üksjagu ebamugavust, kuid psühholoogi sõnul pole selleks põhjust. Nimelt võib olla, et su sõbral on mingi väärt omadus, mida sa eriti hindad.

Päris orgasmi kogemine. Kui tunned unes, et saad orgasmi, on väga tõenäoline, et just nii ongi. Uuringud näitavad, et orgasmi kogevad läbi une nii mehed kui naised ja see juhtub REM-une faasis. 

Seks töökaaslasega, keda sa ei salli. Selle selgituseks võib olla, et tunned mingi tema erilise oskuse või ande vastu kõikehõlmavat kadedust.

Seks kuulsusega. Peale selle, et see ihaldusväärne staar tekitab sinus seksuaalset huvi, võib ka olla, et su elus on mingi valdkond, milles oled eriti osav ja sul on võime tänu sellele veelgi edukamaks saada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles