Vastuoluline terviseguru sööb päevas 15 banaani, 40 muud puuvilja ja 2 kilo kartuleid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Freelee The Banana Girl on isehakanud tervisliku toitumise propageerija, kel on palju jälgijaid nii Youtube’is kui Instagramis. Austraallanna on välja andnud e-raamatu, milles õpetab pidama 30-päevast paastu süües päevas 2500-3000 kilokalori jagu taimetoitu.

Freelee otsustas oma elu muuta 9 aastat tagasi, kui lootis ülekaalust, depressioonist, soole ärritussündroomist, kroonilisest väsimusest, seedeprobleemidest ja aknest lahti saada toortoidu usku pöördumisega. Naine tegi enda peal kummalisi katseid, millest üks oli kuuajane banaanidieet. Süsivesikurikka puuviljadieediga kaotas ta 20 kilo ja sai lahti ka terviseprobleemidest, vahendab Daily Mail.

«Mul oli enne nii halb olla, aga kui avastasin taimetoitlase elustiili ja hakkasin seda järgima, leidsin, et see on täiesti imeline ning ma pean seda maailmaga jagama,» märkis neitsik. 

Tavaliselt sööb Freelee hommikul 10-15 banaani, millest ta teeb omale smuuti. Lõunaks sööb ta samuti väga palju puuvilju, kuid siis eelistab ta vilju, millel on parasjagu hooaeg. Kui parasjagu on mõne luuvilja hooaeg, peab ta neid sööma tavainimese mõistes ulmeliselt palju - näiteks 30-40 virsikut. 

Kriitikud heidavad ette, et Freelee dieet on igav ja ei paku mingit naudingut. Freelee sõnul hindavad aga maitsemeeled ja seedesüsteem lihtsust, mis tähendab, et ka banaan võib maitsta imeliselt. 

Õhtuks sööb ta tavaliselt umbes paar kilo kartuleid, mis hakib juppideks ja küpsetab ahjus.

Taimetoidu söömine on teda enda sõnul oluliselt aidanud, sest toortoitu on kergem seedida. Tänu sellele on tal hea ja kerge olla, tal on palju energiat ja ta on õnnelikum kui kunagi varem. 

Peale ühekülgse toidulaua kritiseeritakse naist ka tema sõnavõttude pärast Youtube’is. Nimelt heidab ta paljudele tuntud inimestele ette seda, et nad söövad liha. Seetõttu ei ole ta just kommentaatorite lemmik, kuid teda see ei heiduta. 

«Inimesed peavad teadma, millele nad kaasa aitavad. Kujutage ette, et inimene peab ise lamba maha lööma, et teda süüa saaks. Kui paljud siis seda teeks? Oma väikese lihatüki nimel ollakse valmis järjekorras seisma, aga kas ka tapma? Ei,» on naine veendunud.

Freelee usub, et tema vastu suunatud viha on loomulik, sest seda juhtub kõigiga, kes tulevad välja millegi vastuolulisega. «Aga inimesed, kes päriselt mu raamatut loevad, armastavad seda,» teab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles