Elustiili soovitused: millistele üritustele võiks lähiajal minna?

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängufilm "Ema" kinodes üle Eesti alates reedest 8. jaanuarist.
Mängufilm "Ema" kinodes üle Eesti alates reedest 8. jaanuarist. Foto: Heikki Leis/korraldaja

Elustiil soovitab: etendus, kontsert, film ja raamat!

ETENDUS

Kui tundub, et pikad pühad ja vabad päevad on sulle aasta alguseks kuhjaga tööd tekitanud, siis tea, et leidub inimesi, kes tohutut rügamist lausa nõrkemiseni naudivad. Selle tõestuseks on Tšehhi autor Roman Sikora kirjutanud metsiku ja mõtlemapaneva farsi «Masohhisti pihtimus», mis toob sarkastiliselt esile keskmise eurooplase suhtumise töösse. Mine vaata, kas saad veel pileti VAT teatri jaanuari- või veebruarikuu etendusele. Oma tuntud headuses mängivad Raivo E. Tamm, Katariina Ratasepp, Tanel Saar, Margo Teder, Ago Soots, Lauri Saatpalu.

KONTSERT

Henry Laks ei anna kuigi tihti kontserte, aga tema isikupärased meloodiad kõlavad ikka me kõrvus. Eesti üks kaunimaid armastuslaule «Tule kui leebe tuul» on kindlasti lugu, milleta ei kujuta ette sarja «Eesti kullafondist» kontserte, mis on seekord pühendatud üle-

eile 55aastaseks saanud Laksi loomingule. Kuldne elamus on tagatud esmapäeval Tartus, teisipäeval Pärnus ja kolmapäeval Tallinnas. Koos Laksiga astuvad lavale temaga lahutamatult seotud ansambel Seitsmes Meel, Ivo Linna ja Lenna Kuurmaa, Pärnus ja Tallinnas ka Märt Avandi.

FILM

Kui ootad põnevusega kodumaiseid linateoseid, siis alanud aasta lööb valla äratundmist ja mõrkjat huumorit pakkuv «Ema», milles toimuvat avab veidi ka tänane Elustiili kaanepersoon Andres Noormets.

Filmi keskmes on tulistamise tagajärjel koomasse langenud täiskasvanud poja eest hoolitsev naine. Ta seisab silmitsi terve väikelinnatäie inimestega, kes kõik üritavad tema pojaga juhtunut lahendada. Mis toimub aga samal ajal selle naise südames ja peas? Osades Tiina Mälberg (ema), Andres Noormets, Jaak Prints, Jaan Pehk, Siim Maaten jt.

RAAMAT

Lapse sünd ja katsikud, kosjad ja pulmad, sünnipäevad, surm ja matus ... Neid ja muidki kõigile meile olulisi sündmusi vaatleb raamatus «Eestlase eluring» folklorist Marju Kõivupuu. Lugeja saab teada, kuidas on tavad ajaga muutunud, mida väärtustati rohkem minevikus ja mida tänapäeval ning miks tasub aeg-ajalt naasta esiisade kommete juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles