Vogue ennustab: kümme ilutrendi, mis meid uuel aastal jalust rabavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maison Margiela 2016. aasta kevadsuvine kollektsioon.
Maison Margiela 2016. aasta kevadsuvine kollektsioon. Foto: Sipa Press Pixelformula/SIPA/Sipa Press Pixelformula/SIPA

Aasta lõpuni on jäänud veel vaid mõned päevad ja nüüd on paslik mõelda nii möödunud kui tulevastele ilutrendidele.

Sel aastal võis tänavapildid kohata lugematul arvul roosaks võõbatud päid ja poolkrunne. Viimaseid nii naiste kui meeste peas. Moeajakiri Vogue ennustab, et 2016. aastal on eriti hinnas individuaalne lähenemine, mistõttu pööratakse rohkem tähelepanu tugevatele huultele ja julge lõikega soengutele. 

Kümme trendi, mida uuelt aastalt oodata

Maison Margiela kevad/suvi 2016. Foto: Sipa/Scanpix
Maison Margiela kevad/suvi 2016. Foto: Sipa/Scanpix Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA

1. Sinise varjundid

Sügisel kerkis esile mitmekülgne eresinine silmameik, mis võib olla just nii raju ja dramaatiline kui Maison Margiela moelaval. Sinine on igal juhul kantav ja sobib paljudele. Suurte pintslitõmmete asemel võib laul olla kõigest imepeen erksinine lainerijoon. Praegu pole näha, et see trend kuidagi tagasi tõmbuks, pigem vastupidi.

Charlize Theron filmis «Mad Max: Fury Road». Foto: AP/Scanpix
Charlize Theron filmis «Mad Max: Fury Road». Foto: AP/Scanpix Foto: Jasin Boland/AP

2. Kulupea

Võib-olla on selle trendi taga «Mad Max» ja Charlize Theron, kelle ülilühike lõikus avaldas niivõrd tugevat muljet, et tema järel pügasid oma kiharad maha ka tuntud modellid ja teised kuulsused. On vaid aja küsimus, millal see trend jõuab massidesse. Kes väga radikaalset muutust ei taha, peidab juukseotsad ära nagu Zendaya BET Awards galal, et jätta ainult ajutiselt mulje lühikesest soengust. 

Lupita Nyong'o. Foto: Reuters/Scanpix
Lupita Nyong'o. Foto: Reuters/Scanpix Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS

3. Silmatorkavad huuled

Sel aastal on paljud tuntud naised näidanud punasel vaibal väga erilise värvitooniga huuli. Üks neist oli Lupita Nyong’o, kes kandis kenasti välja sinised huuled. Julge trendilooja selles vallas on ka näiteks Rihanna. Näiteid võib tuua veel, kuid üks on kindel - punane huul ei ole enam midagi erilist.

Katherine Heigl. Foto:
Katherine Heigl. Foto: Foto: Vida Press

4. Üksik punupats

Kevadel silutakse juuksed peadligi ja punutakse tihedalt kinni üheks kalasabaks või punupatsiks. Selle lihtsa soenguga võib minna kuhu iganes, nii pidulikule üritusele, tööle kui randa. Punupatsi trend tuleb igal juhul, sest see oli kevadsuviste moe-show’de üks läbivamaid stiilielemente. 

Balenciaga kevad/suvi 2016. Foto: AFP/Scanpix
Balenciaga kevad/suvi 2016. Foto: AFP/Scanpix Foto: PATRICK KOVARIK/AFP

5. Vähem fototöötlust

Paljud tuntud naised (teiste seas näiteks Amy Schumer) on avalikult välja öelnud, mida nad arvavad liigsest fototöötlusest ja selle kahjulikust mõjust ühiskonnale. Selle mõju hakkab lõpuks tunda andma ja kui vaadata taas moelavade poole, siis oli Balenciaga üks neist, kelle rõivaid esitlesid nn tõelised naised. Üha rohkem on hinnas ebatäiuslikkus ja individuaalne ilu. 

Maria Borges. Foto: AFP/Scanpix
Maria Borges. Foto: AFP/Scanpix Foto: Dimitrios Kambouris/AFP

6. Loomulikkus soengutes

Enam pole põhjust oma loomulike lokkidega võidelda. Plejaad kuulsusi on välja võidelnud vabaduse kanda oma juukseid nii nagu need on looduse pool loodud, et juuste tekstuuri ei peaks karmide vahenditega rikkuma. Märksõnaks on jällegi individuaalsus. 

Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix Foto: MARKUS SCHREIBER/AP

7. Sõltumatu hing

Sotsiaalmeedia abil on hoogu kogumas uus nähtus - mehed ja naised värvivad oma silmi ja huuli nii nagu endal hetkel tuju on. Nagu ulmefilmis, aga nõnda iga päev.

Kiki Willems. Foto
Kiki Willems. Foto Foto: Vida Press

8. Jah, jälle see tukk!

Tänavu võib tukk olla pikk või ülilühike, keskseks märksõnadeks on korrapäratus ja juhuslikkus. Eeskuju näitab Kiki Willems.

Gigi Hadid. Foto: AP/Scanpix
Gigi Hadid. Foto: AP/Scanpix Foto: Jordan Strauss/AP

9. Megabeibe tagasitulek

90ndatest teeb tagasituleku kurvikas ja jõuline megabeibe kehakuju, mida on disainerid hakanud eelistama ülikõhnale modellikehale. Malli saab võtta Adriana Limalt, Irina Shaykilt ja loomulikult Gigi Hadidilt. 

Tokyo moenädal. New Age kevad/suvi 2016. Foto:
Tokyo moenädal. New Age kevad/suvi 2016. Foto: Foto: Vida Press

10. Uus vaimsus

Hipilik uue vaimsuse stiil on nüüd kättesaadavam kui kunagi varem. Suure lainena peale tulnud trend mõjutab ilumaailmas kõike, soengutest lõhnade ja elustiilikeskusteni välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles