Meiginõu: talveööde purpurlilla maagia

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilla silmameik talveks
Lilla silmameik talveks Foto: Clarins

Pime aeg ja tumedad meigi-look’id – nende kahe vahel on tõmmet! Kuid miski ei muuda suitsusilmi salapärasemaks kui killuke lillat.

Foto: Bulls

Lilla on vastuoluline ja võimas värv, püüab pilke, kuid jääb samas eemalolevaks ja kättesaamatuks. Silmameigis on toon tõtt-öelda väga tujukas – võid muuta end vastupandamatuks peo täheks, kuid valesti tegutsedes ka väsinud punasilmaks. Õnnestumise tagavad juuspeened kavalused ja nagu jumestuskunstis ikka – targasti valitud harmoonia.

Õige toon

Lilla on meigivärvidest üks kohanemisvõimelisemaid – toon lisab elavust nii sinistele kui pruunide silmadele. Kuid eriliselt saavad lillamaagiast kasu lõigata roheliste silmadega kaunitarid – omakontrasti põhimõttel purpurne kuma võimendab ja rõhutab rohelist. Lilla varjundeid on palju, punakamad purpurtoonid on reserveeritud pruunisilmsetele, jahedamad sireli-lavendli värvid sobivad kõigile, kuid eriti hästi külma tooniga silmadele.

Lilla kapriisid

Lilla on tujukas toon, mida tuleb kasutada parajas doosis. Jahedate metalliktoonidega mängides ja õhtul välja minnes võib loomulikult laud ka üleni lillaks võõbata, kuid tagasihoidlikust sarmist on see muidugi kaugel.

Miks lilla pilgu vahel nutuseks muudab? See juhtub siis, kui tooniga silmale liiga lähedale minna. Lilla vajab pilgu vahele selget tumedat raami. Ka siis, kui teed meigi vaid ühe tooniga, tasub ripsmete sisse tõmmata imepeen must lainerijoon. Kõige kavalam on aga kasutada lillat kuma sama tundlikult, nagu lisame toidule vürtse – hajutada pisut lillat tumedalt raamitud või neutraaltoonides silmameigi sisse.

Foto: Martin Perens
Foto: Bulls

PURPURKIISU

Maali klassikaline kiisusilm, pikendades uljalt ülemist lainerijoont. Hajuta kontuurid musta lauvärviga pehmemaks ning seejärel lisa kulmuluule veidi lillat kuma. Sama võid teha ka alumisel ripsmepiiril. Efektseima tulemuse saad musta asemel öösinist tušši kasutades. Suitsused ja salapärased lillad on kiisusilmade maalimiseks nagu loodud!

1. The Body Shop Color Crush lauvärv, toon Grape Expectations 11.30

2. Clarins läbikumav matt lauvärv, toon 08 Heather 24.20 Kaunis meik ja hellitav hooldus käsikäes – jojoobiõli sisaldav kreemjas värv muutub kuivades puuderjaks, hajub hästi ja püsib laugudel eeskujulikult.

3. Avon Color Trend lauvärv, toon Smokey Plum 5.50 Kreemjas lauvärv tillukeses toosis – sobib eraldi või puuderlauvärvi all kasutamiseks.

4. Oriflame Giordani Gold lauvärvikvartett Radiant Plum 17.99 Neli harmoonilises gammas lillakat tooni muudavad silma ilmekaks.

Foto: Martin Perens
Foto: Oriflame

LILLA DISKODIIVA

Kiire ja efektne meik – kata sillerdava lilla tooniga terve liikuv laug seda pisut mandlikujuliselt pikendades. Rõhuta silmakontuuri laineriga, tušita ripsmed ja harja kulmud. Kosmilised metalliktoonid vedela lauvärvi kujul sobivad sellise meigi jaoks kõige paremini.

1. Oriflame The One metalliklauvärv, toon Purple 6.90 Efektne metalliktooni kreemjas lauvärv. Pigmendirikka koostisega värv libiseb kergelt laugudele ja püsib tunde.

2. The Body Shop Super Volume ripsmetušš, sinine 18.90

3. Dior Addict sillerdav lauvärv, toon Cosmic 36.36 Sillerdav ja peegeldav värv, millega saad katta kogu lau või kasutada lainerina.

Foto: Martin Perens
Foto: Bulls

ÕHTUKUMAS LUMEKUNINGANNA

Sillerdus ja lilla on lummav kombinatsioon. Hajuta esmalt silmadele lillakas toon, seejärel lisa multivärviline litter – silmad sädelevad kõigis maailma lillades varjundites nagu talveõhtu lumi. Kuna see look on kauneim teravate piirjoonteta, tušita tugevalt ripsmed, et silm saaks raamitud, või lisa veidi kunstripsmeid.

1. Pupa Vamp! Lauvärviduo, toon Rockviolet 13.35

2. Make-Up Store multivärviline litter, mis sillerdab kõigis talvetoonides 13.-

Foto: Bulls
Foto: Martin Perens

GRAAFILINE MODERNIST

Lillad toonid, eeskätt tumedad ja läikivad, sobivad imehästi ka minimalistlikuks laugraafikaks. Selline look on terav, sest fookuses on efektne silmajoon – tõmba see kindla käe ja tumelilla pliiatsiga pikendades julgelt silmanurka.

1. Pupa Made to Last veekindel silmapliiats, toon Intense Aubergine 12.50 Ülipüsiv värv.

2. Clarins silmapliiats, toon True Violet 17.30 Intensiivse tooniga pliiatsit saad kasutada ka lainerina.

3. The Body Shop silmapliiats, toon Purple 12.-

Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles