Hoiatav video: turvatoolis tuleks lapsel talvejope kindlasti seljast võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eksperdid hoiatavad, et turvatoolis tuleks lapsel talvejope kindlasti seljast ära võtta, sest kui peaks juhtuma avarii, siis paksu jope tõttu võib suureneda tõenäosus, et laps saab tõsiselt viga.

Suure talvejope tõttu on turvatooli rihmad lõdvemalt, kui need peaksid olema, sest jope tekitab justkui tühimiku lapse keha ja turvarihmade vahele. Sulle võib tunduda, et rihmad on tugevalt kinni, kuid tegelikult peaksid need lapse kehale lähemal olema, kirjutab Good Housekeeping.

Vaata videost, kui lõdvalt on turvarihmad siis, kui lapsel on talvejope seljas:

Kui peaks juhtuma autoavarii, tõmbub kohev talvejope kokku ja seetõttu on lapse keha täiesti ilma kaitseta ning tõenäoliselt libiseb turvarihmade vahelt välja. USA populaarne telesaade The Today viis läbi katse, et näha, mis juhtub avarii korral lapsega, kes kannab turvatoolis talvejopet. Tulemused hirmutavad ilmselt kõiki lapsevanemaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles