Kuidas lõhna kinkida?

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parfüüm kallimale on kingitus ka iseendale - just sina saad seda lõhna tema kõrval nautida.
Parfüüm kallimale on kingitus ka iseendale - just sina saad seda lõhna tema kõrval nautida. Foto: PantherMedia

Talv on nautimise aeg – hämarus teeb meeled erksaks, nii tajume parfüüme palju võimsamalt. See on parim aeg leida endale uus lemmikaroom või teha südantsulatav kingitus kõige kallimale.

Inimeste lõhnameeled on erinevad ja kallimale parfüümi kinkimine tundub paljudele keerulisem kui autoeksam. Mis siis küll saab, kui puusse panen? Kui minu valik armsama vaid nina kirtsutama paneb? Rahu, ainult rahu.

Lõhnamaailma jaoks manuaali ei ole, mõistusega siin mägesid ei liiguta, tundeid usaldades aga küll. Head valikut teha, mis teie kire veelgi enam lõkkele puhub, on lihtsam, kui arvata oskad. Siin on mõned soovitused ja stressimaandajad:

Sõnadel pole lõhna. Parfüüme kirjeldatakse ja müüakse legendidega – siingi loos on need olemas. Aga ära lase end mõnest kaunist kõnekujundist uimastada, lülita parfüümi valides parem mõistus välja ja kuula oma südant ja meeli. Sõnad sind ei saada, aroom ise aga küll.

Usalda oma nina! Kui armsamad on ühel lainel, sünkavad nad sageli ära nii oma unerütmid, maitse- kui lõhnaeelistused. Sa tunned ära, mis talle meeldiks.

otsid midagi öist, sumedat ja salapärast? Või sädelevat, õhulist ja helget?

Kingi nauding iseendale. Väga õige on valida lõhn, mida sa ise naudid. Kui kallim on su kõrval, oled just sina see õnneseen, kes saab tema võrratu lõhna pilves mõnuleda. Pealegi väidetakse, et kandja ise ei tunne oma parfüümi pooltki nii tugevalt kui kaaslased.

Mis erutab su meeli? Muskus on teada-tuntud feromoonide kandja ja võrgutaja, nahanoodid lisavad külgetõmbejõudu ning patšuli, ambra ja vanill ahvatlevat soojust. Puidunootides on mehist maisust ja vürtsides tulisust. Seevastu valgetes õites tajud hõrku kergust ja tsitruselistes värskust. Kui tead mõnd meeliskomponenti, viivad otsingud rutem sihile.

Uuri lõhnaajalugu. Mis lõhn oli ta eelmine lemmik? Luura vannitoas või küsi komplimendi kaudu, mis parfüümi ta kannab ja ongi tähtis teeots leitud – sarnase iseloomu, lõhnasüdame, magususe, soojuse või värskuse astmega uuel parfüümil on samuti väga head eeldused uueks lemmikuks saada.

Unusta klassikalised «reeglid». Kes poleks kuulnud lõhnade valikust juuksetooni või vanuse järgi, et see on lõhn blondile tütarlapsele ja see tumedapäisele daamile ... Kuid nüüdisaja maailmas normid enam ei kehti! Mõni blond võib olla tulisem kui põrguingel ja brünett kõrval malbe nagu kevadtuul. Iseloomu arvestamine on aga abiks küll – näiteks energiatase ja suhtlusvalmidus. Privaatsust armastav rahulik natuur ei talu tihti väga intensiivset, vürtsikalt pealetükkivat lõhna. Seevastu tulesädemest seltskonnalõvi eelistab aroomi, mis oma saabumisest kõigile kohe teada annab.

Valguse järgi. Lõhnarännaku lähtekohaks pakume sel korral hoopis valguse – otsid midagi öist, sumedat ja salapärast? Või sädelevat, õhulist ja helget? Valik isikupäraseid aroome naistele ja meestele on sinu ees.

Foto: AFP / Scanpix
Foto: AFP / Scanpix

TUME JA SALAPÄRANE

1. Keiko Mecheri Bois Satin EDP 75 ml 149.-

Erakordne nišiparfüüm nii naistele kui meestele. Tipus näputäis tsitrust, südames puidused õied ning põhjas tume, luksuslik vanilligurmee-elamus.

2. Givenchy Ange Ou Demon 40 ml + 4 ml EDP 87.-

Retk võrgutaja maailma, naisele, kel on ingli keha, kuid saatanlikult kuum natuur. Joovastava kokteili loovad patšuli, metsik nahaakord, valge muskus ja ambra. Paidel piigadel ja nende kaasadel tasub eemale hoida.

3. Alaïa Paris, EDP 50 ml 85.-

Azzedine Alaïa signatuurparfüüm sobib naisele, kes otsib kordumatut, isepäiselt võrgutavat aroomi. Tipus jääkülm viin, südames lillebukett, mille teeb sumedaks seemisnahk. Animaalne, õrn ja uljas lõhn!

4. The Body Shop Black Musk EDP 50 ml 42.-

Sensuaalne muskus, naiselik veetlus,  millele on võimatu vastu seista. Jõuline külgetõmme magusate ahvatlustega – aroomis segunevad pirn, roosa pipar ja bergamott. Heliotroobi õrn lõhn meenutab martsipani, põhjas must vanill, patšuli ja vetiver.

5. The Body Shop Red Musk EDT 60 ml 35.-

Hõõguv, šokeeriv ja eristuv aroom saatuslikule naisele. Vürtsist muskust täiendavad kuumad pipra-, kaneeli- ning tubakanoodid.

6. Mercedes-Benz Le Parfum EDP 120 ml 101.-

Foto: AFP / Scanpix

Musta naha luksuslikud noodid sobivad hästi ambitsioonikale mehele. Puidune parfüüm bergamoti ja roosa pipraga. Põhjas kütkestav patšuli, ambra ja kadakamarja kokteil.

7. Dior Sauvage EDT 50 ml 73.78

Jõuliselt vallutav aroom, mis on inspireeritud metsikust avarusest, merest ja kõrbepäikesest. Puidune ja tugev, tume ja energiline parfüüm.

8. Guerlain L’Homme Ideal EDT 50 ml 68.90

Ideaalne mees lõhnab tarkuse, jõu ja eneseusu järele! Ehk erksad tsitruse-rosmariini tipunoodid, joovastav ja soe amaretto-mandli süda ning naha, seedri ja vetiveri põhi.

9. Boss Bottled Oud EDP 50 ml 82.-

Meestelõhna isikupära loob haruldane agaripuu Oud, täienduseks vürtsikad nahanoodid ja õuna ning ploomi isuäratav kooslus.

Foto: AFP / Scanpix

HELE JA ERILINE

Foto: AFP / Scanpix

1. Thierry Mugler Angel Eau Sucre’e EDT 50 ml 58.50

Suhkruvesi eriti hõrgule ingelnaisele. Põnev lõhn, mida tajud samal ajal nii kuuma kui külmana, maheda kui teravana, värske kui meelana. Kõlab vastuoluliselt nagu naine, kas pole?

2. Guerlain Shalimar Souffle de Parfum EDP 50 ml 98.60

Legendaarse aroomi kaasaegne õde, värske, kuid kallistavalt pehme ja sensuaalne. Värsked tsitrused ja bergamott koos jasmiini ja apelsiniõitest südamega, põhjas vanill ja valge muskus. Lummav segu, mis lõhnab nagu armunud naine.

Foto: AFP / Scanpix

3. Jour d’Hermès Gardenia EDP 50 ml 92.82

Joovastavalt naiselik ja sensuaalne lõhn sellele, kes ka tänapäeval suudab ja oskab naiselik olla. Lillerohkus võtab põlvili: sensuaalne gardeeniasüda roosi, tuberoosi ja jasmiiniga.

4. Shiseido Ever Bloom EDP 50 ml 79.80

ba hingega naise lõhn. Ehe, maine ja pehme naiselikkus. Õrna valgete lillede aroomi saadab muskuse akord.

5. Sensai The Silk EDP 50 ml 126.-

Soe ja naiselik lõhn, mis libiseb nahale nagu siidi paitus. Parfüüm on tundeküllane segu tonka oa, muskuse ja bergamoti nootidest. Veidi värskemas tualettvee versioonis tajud valgete õite sädelust, kuid selgi on soe ja siidine iseloom.

6. Cartier La Panthère Légère EDP 50 ml 84.-

Kerge, graatsiline ja kaunis kiskjanaine on selle lõhna muusaks. Kirglikult lilleline parfüüm, kus sametine muskus on peidetud gardeeniakimpu. Pantergi on ju kiisu, kes oskab oma küüsi ka peita.

7. Kenzo Jeu d’Amour EDP 50 ml 72.51

Mängulise naerusuu lõhn. Värske ja kiirgav tualettvesi, mis veetleb valge-lillelise freesia ja tuberoosi hõngulise südamega. Erilisust lisavad särtsakas tsitrus ja pehme valge muskuse ja seedripuu põhi.

8. Serge Lutens La vierge de fer EDP 50 ml 110.-

Raudse leedi nime all peidab end saatuslik aroom, mida võivad kanda naised või mehed. Valguse võit pimeduse üle, helge ja lilleline parfüüm. Ülimalt isikupärane. Karismaatilisele isiksusele.

9. The Body Shop White Musk for Men EDT 100 ml 30.-

Modernne, sõltuvust tekitav ja allutav meesteparfüüm, milles maskuliinne sandlipuu seguneb meeli vallutava muskusega.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles