Millised parfüümid vastassoo jalust niidavad?

Kristina Herodes
, Elustiili toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Põhjusi, miks meile parfüüme kanda meeldib, on palju. Tõsta enda tuju, jääda meelde, eristuda … Aga eelkõige aitavad aroomid teisi võluda ja vallutada. Ning eks need varemgi loetletud motiivid toeta tegelikult sama eesmärki.

Parfüümikunsti tunti juba tuhandeid aastaid tagasi ning peamiselt olid need templijumalannade salapäraselt lõhnavad mikstuurid just kütkestamiseks mõeldud. Milleks siis veel? Tunne on ju eeterlik, tabamatu, täpselt määratlematu ja kinnipüüdmatu. Juba olemuselt täpselt samasugune, nagu on parfüüm.

Lõhnamaailmas luuakse küll üha enam aroome endale, mitte niivõrd teistele. Aga nendegi mõju ulatub kaugemale. Endaga heas tasakaalus, õnnelik ja enesekindel inimene muutub atraktiivsemaks ka siis, kui see on viimane asi, mille peale ta mõtleb. Õieti ongi see nüüdisaja kõige toimivam võlumise trikk – teha seda kordumatu käekirjaga ja kõiki reegleid ignoreerides, aga justkui kogemata. Parfüümide keelde tõlgituna tähendab see, et traditsiooniliselt võrgutusarsenali arvatud orientaalsete, soojade, magusate ja vürtsiselt uinutavate aroomide kõrval on palju originaalseid lõhnu, mis köidavad meeled hoopis uuel moel. Samamoodi nagu magusad jutudki tänases teesklusrikkas maailmas paljud kõrvad külmaks jätavad. Üllatus – see tiivustab enim fantaasiat!

eelkõige aitavad aroomid teisi võluda ja vallutada.
Foto: Ilufirmad

PAARISLÕHNAD, MÕLEMALE

1. Calvin Klein Eternity Now EDP 50 ml naisele 69.- EDT 50 ml mehele 53.50

Ühe maailma populaarseima parfüümi elurõõmus uusversioon – mahlane litšivili koos pojengiga, seotud pehmesse kašmiiriloori. Meestelõhn on orientaalne ja vürtsikas, tajud seedripuud ja ergutavat ingverit. Külmaks ei jäta see duo kedagi!

2. Avon Attraction EDP naisele 50 ml / mehele 75 ml 22.-

Armunud paarile loodud duo, mis külvab ühtsustunnet ja kütab kirgi. Naistelõhn veetleb põldmuraka, muskuse ja merevaiguga. Meestearoomis domineerivad ingver, muskus ja suitsune puit.

3. Jovoi Jus Interdit ja Sombres Dessins EDP 50 ml 149.-

Kaks meelelist aroomi, mis on loodud nii naistele kui meestele. Keelatud vili või tumedad unistused? Esimeses tajud patšuli, Aafrika kivi, seedri ja musta merevaigu kuma. Teine veetleb roosi-safrani-patšuli südame ja rummise põhjaga.

Foto: Ilufirmad

NAISELE

1. Chloe Love Story EDP 50 ml 89.-

Parfüüm nagu eufooriapuhang – apelsiniõie ja õrna kannikese kütkestav liit, põhjaks tundeline muskus. Nagu romantiline kohtumine Pariisis.

2. Givenchy Live Irresistible EDP 40 ml 70.-

Kuidas võiks lõhnata naise elu, kes naudib iga hetke ega hoia end tagasi? Vürtsikas-ahvatlevalt ja meelalt lilleliselt. Ananass, roos, ambra, muskus ja Jamaica nelkpipar.

3. Christina Aguilera Touch of Seduction EDP 60 ml 38.50

Otsekoheselt provotseeriv parfüüm – kirglik, julge ja mitmetahuline. Soojas aroomis flirdivad freesiad, vaarikas ja suhkruroos.

4. Moschino Fresh Couture EDT 50 ml 64.10

Tahad midagi, mis meeled tõesti üles raputaks ja elu uue energiaga täidaks? Puhastusvahendi disainiga rebel-pudel peidab värskust, eneseirooniat ja ahvatlevat naiselikkust. Mandariin, bergamott, valged pojengid ja puidu-patšuli-ambra põhi.

5.Valentino Donna EDP 30 ml 63.-

Muutlik, tugev ja habras aroom, milles pole tilgakestki vulgaarsust. Bergamott, võhumõõk ja roosid. Patšuli ja nahanoodid lisavad meelelisust.

6. Bvlgari Goldea EDP 25 ml 49.-

Kuld on inimeste meeli alati köitnud, sama vastupandamatu on see muskusnootiderikas aroom.

7. Gianfranco Ferre Camicia 113 EDP 30 ml 39.-

Hindad intellektuaalset veetlust? Siis on see värskelt orientaalne, peen ja puudrine aroom just sulle. Bergamoti, magnoolia, jasmiini, patšuli ja muskuse peen kokteil elustab fantaasia.

8. See By Chloé Si Belle EDP 50 ml 70.-

Julgelt flirtiv, lilleline ja sensuaalne aroom. Spontaanne nagu särav naeratus – tipunootides avaldub neroli ja kaselehed, südames gardeenia ja apelsiniõis ja põhjas valge muskus. 

9. Eisenberg Tentation EDP 50 ml 75.-

Tuline kirg lõhnapudelisse püütuna. Väga originaalne aroom, milles ühinevad bergamott, küpress, must sõstar, jasmiin, roos, patšuli, sandlipuu ja valge muskus.

10. Salvador Dali La Belle et L’Ocelot EDP 50 ml 54.-

Lõunamaine soojus ja müstika. Sitsiilia mõruapelsin, vürtsid, sametroos, öine jasmiin, troopikaöödest õhkuv tonkauba, patšuli ja idamaine viiruk … võimatu on selget meelt säilitada!

Foto: Ilufirmad

MEHELE

1. Dior Sauvage EDT 50 ml 73.78

Radikaalne ja otsekohene parfüüm, mis niidab tahumatu jõuga. Inspireeritud metsikust avarusest, taltsutamatutest tuultest, merest ja kõrbepäikesest. Puidune ja tugev, energiline parfüüm.

2. Cartier Déclaration EDT 50 ml 60.-

Tundeküllane aroom, mis jätab nahale ja kandja samme saatma puiduse ja vürtsika järelhõngu. Värske-vürtsikas-puidune parfüüm, millel on seedripuidu majesteetlikkust ja jõudu ning mida värskendab kardemon.

 3. Baldessarini Ultimate EDT 50 ml  56.-

Ahvatlev ja vallutav parfüüm, mis niidab otsusekindluse ja energiaga. Peruu roosa pipar, bergamott ja tsitruselised segatuna nahanootidega. Soe ja võimas mehelik aroom.

4. Hugo Boss The Scent EDT 50 ml 67.-

Julguse ja eneseusu vastupandamatu kombinatsioon – kirglik, rafineeritud aroom mõjub kõigile viiele meelele. Aafrikast pärinev afrodisiakum maninkavili teeb jõulise nahanootidega pikitud parfüümi unustamatuks.

5. Pasha de Cartier Edition Noire EDT 50 ml 65.-

Võrgutav, jõuline ja väga modernne aroom. Karismaatiline segu tsitrusest, merevaigust ja seedripuust. On sul piisavalt sisemist jõudu, et nii võimsast lõhnast üle olla?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles