Treening, mis aitab tõsta naiste viljakust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on kindlaks teinud, et viljatusravi läbivatel naistel esineb palju ärevust ja depressiooni, mida saaks leevendada 45 minutit kestva joogatrenni abil.

Selle tõestuseks tehti eksperiment. Naised, kel esines viljakusega probleeme, käisid kuue nädala jooksul korra nädalas joogatrennis ja eksperimendi lõpuks selgus, et nende naiste viljakus oli 20 protsenti tõusnud. Tänu sellele suurenes neil ka võimalus rasestuda, kirjutab Daily Mail.

Ärevus võib häirida naiste reproduktiivsüsteemi tööd. Stressihormoonide tõttu ei pruugi toimuda ovulatsiooni ja võib esineda muidki probleeme. Üks naine neljast, kes kogeb ärevust, jätab viljatusravi üsna algstaadiumis pooleli ning loobub mõttest lapsi sünnitada.

Kuna joogas kasutatakse venitus- ja hingamisharjutusi, vähenevad stress ning ärevus ja tänu sellele suureneb võimalus rasestuda. Jooga on väga populaarne ka kuulsuste seas, seda praktiseerivad Madonna, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow jpt.

Dr Jennifer Hirshfeld-Cytron, uuringu üks autoreid ja juhte, sõnas, et esimene põhjus, miks viljatusravi pooleli jäetakse, on tavaliselt see, et viljatusravi võib olla üsna kulukas. Ent teiseks põhjuseks on stress ja ärevus. «Me usume, et jooga aitab ärevust vähendada ja tänu sellele saavad paarid viljatusraviga jätkata,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles