Toormahlad, mis panevad juuksed kiiremini kasvama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toormahlad.
Toormahlad. Foto: SCANPIX

Juuksekasvu saab turgutada teatud aedviljade ja puuviljade söömisega, mis teeb ka juuste välimuse kaunimaks. Eriti mugav on teha neist mahla, mis annab võimaluse mitu väärt vilja omavahel kokku sobitada.

Toitumisnõustajad Cassandra Barns ja Shona Wilkinson rääkisid Daily Mailile, millistest viljadest tuleks teha toormahla, et juuksed kasvaksid kiiremini ning oleksid terved, läikivad ja tugevad. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Kiivi

Kiivis on palju C-vitamiini, mis küll otse juuksekasvu ei kiirenda, kuid mis antioksüdandina kaitseb karvanääpsu ja seega toetab juuste kasvamist. Peale selle on C-vitamiin oluline immuunsusele ja nagu me teame, mõjub nõrk immuunsus laastavalt ka juuksetervisele.

Guajaav

Guajaavis on kaks korda rohkem C-vitamiini kui kiivis, mis teeb sellest juuste tervise seisukohalt veelgi kasulikuma mahlavilja. Guajaavides on lisaks eriti rikkalikult lükopeeni, luteiini ja krüptoksantiini, millel on kaitsev toime. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Küüslauk

Küüslaugul on väga tugev antibakteriaalne ja seenevastane toime. Kui juuksekadu on tingitud peanahas või karvanääpsudes paiknevast põletikust, aitab normaalset olukorda taastada küüslaugumahl, mida tuleb pähe panna. Juuste terviseks on kasulik ka küüslaugus leiduv seleen. Paraku tuleks selle kätte saamiseks süüa päris palju küüslauku, kuid mahlasegus on see tunduvalt meeldivam.

Kurk

Kurk on väärt vili C-vitamiini, mangaani, beetakaroteeni ja erinevate flavonoidide pärast, mis kaitsevad karvanääpsu. Ka on kurgis räni, mis võib aidata juustel kiiremini kasvada.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Koriander

Nii nagu spinatis on ka koriandris palju rauda, mis aitab ennetada rauapuudust. Viimane on naistel üheks peamiseks põhjuseks, miks juuksed välja langevad. Veel on koriandris mangaani ning palju vaske, mida on vaja juuste pigmentatsiooniks.

Porgand 

Porgandis (ja ka sibulas) on väga palju biotiini. See on vitamiin, mis on juuste kasvuks hädavajalik. 100 g porgand katab ära 20 protsenti päevasest biotiini vajadusest, mistõttu võiks suurem osa mahlast koosneda just porganditest. Peale selle on porgandis muidugi ohtralt karotenoide, mida on vaja immuunsüsteemi hoidmiseks. 

Ants Liigus
Ants Liigus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maasikas

Nii nagu eelnevalt mainitud, on karvanääpsu tervise hoidmiseks vajalik C-vitamiine. Maasikas on mari, milles on seda kõige rohkem. Lisaks on maasikates (nagu ka paljudes teistes mammudes) laialt flavonoide.

Sibul

Kes sibulat paljalt ei armasta, võib selle peita mahla sisse, et saada juuste terviseks olulist biotiini. Ühtlasi aitab sibul võidelda põletikega ja selles on palju vaske, mis toetab juuste pigmentatsiooni.  

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Spinat

Spinat on teadupoolest väga rauarikas. Arvestades seda, kui suurt rolli mängib rauapuudus juuksekaos, ei tohiks spinatiga pirtsutada. Selles võimsas taimes on veel väga palju vitamiine ja mineraale, mis kõik aitavad hoida peanaha ja juuste tervist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles