Koduglamuuri!

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriss Soonik Loungerie
Kriss Soonik Loungerie Foto: Jaanar Nikker

Mood ei kuulu vaid kodust väljapoole. Reisides ja tööl on muidugi tore hea välja näha, kuid oma enda pesas kallite keskel on see veel kõige tähtsam!

Foto: SIIM KINNAS

Disainpõlled teevad argipäevad säravaks

Foto: Tie&Apron

Mis roll on põllel tänapäeva kiires maailmas? Viimane aeg oli sellele tuhmuvale tarbeasjale uus elu sisse puhuda. Heavõimalus tavaline toredaks muuta on tuua ellu värve, disaini ja naiselikku rõõmu – Eesti põllekollektsioon Charmed by Aprons on just üks selline tujutõstev suhkrutükk hallis päevas. Põllekollektsiooni loomiseks andis tõuke elu ise. «Kõik algas sellest, et otsisin endale ilusat põlle, mis istuks hästi, kangas oleks kvaliteetne ja muster lahe. Tundus, et isegi nutitelefonid on naiselikumad kui meil müüdavad põlled! Ei jäänudki muud üle, kui selline ise õmmelda!» räägib kollektsiooni hing ja disainer Liivika Mäekuusk. Lumepall läks veerema – sõbrad tulid külla, nägid ja tahtsid endale ka, nii sai äriidee vaikselt jalad alla. «Põll pole ju tänapäeval pelgalt praktiline ese, see võiks olla kandja nägu ja moodne, nii et kannad seda uhkusega!»

Mehised lipspõlled

Nüüdisaja köökides kokkavad loova lustiga nii mehed kui naised, seega on härradelgi vaja lahedat põlle, et lips supikaussi ei sulpsaks. Andres Labi disainitud Tie&Apron sai esmalt tuntuks Eesti Disainerite Liidu korraldatud konkursil «Meeste asi». Mehed võtsid vinged põlled kohe omaks ning nii mõnigi naine seob endale kokkama hakates nüüd hoopis lipspõlle ette. Tie&Aproni leiab TALI disainipoes, Kotzebue 33.

Foto: AFP / Scanpix
Foto: Jaanar Nikker

Kriss Sooniku kodudisko

Foto: Jaanar Nikker

Kuldnõelaga tunnustatud pesudisainer Kriss Soonik on kodus veedetud aja kaunimaks muutmiseks loonud lausa eraldi rõivaperekonna – loungerie. Selle sügise valik on eriti fantaasiat tiivustav – pehme, sume ja sametine, kuid täis ulakusi ja provokatiivsust. Sellises kodurüüs juba kallimaga niisama teleka ees ei vedele! «Inspiratsiooniks on sügavsinised põhjamaa ööd, Guy Bourdini moefotod ja vürtsi lisan nagu ikka uudsete detailide ja lahendustega,» räägib Kriss Soonik. «Kollektsioon on supermugav ja pehme, kuid samas šikk – sobib nii koduseinte vahele kui ka põneva komplekti osana kasvõi peole.»

Foto: Woolish

Pehmelt kallistavad pääsumantlid

Vahel on kohe vaja millegi sooja, armsa ja omase kaissu pugeda. Pehme täisvillane pääsumantel, mille ehteks meie oma Eesti rahvuslinnumotiivid, on ideaalne südamesoojendaja, mis teeb olemise mõnusaks nii kodus, aias kui ka kaugel reisil. Pääsumantel on sündinud kodumaise villabrändi Woolish märgi all ja selle eestvedajaks on Anna Siimu, kollektsiooni leiab TALI disainipoest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles