Tunnustatud meigikunstnik aitab meigi abil soopõhiseid stereotüüpe murda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Rahvusvaheliselt tunnustatud meigikunstnik James Kaliardos on pühendunud sellele, et aidata inimestel end teise pilguga näha. Kunstnik aitab inimestel meigi abil sugu vahetada.

Seoses sellega, et tuntud olümpiavõitjast Bruce Jennerist on saanud Caitlyn Jenner, on transseksuaalsuse teema kindlasti palju rohkem tähelepanu saanud kui varem, ent Kaliardose sõnul pole tema projekt sellega seotud, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

«Me oleme sellele mõelnud juba pikka aega. Iga kord, kui olen naise meigi abil meheks muutnud, toimub midagi väga radikaalset. Ta saab järsku öelda ja teha asju, mida ta varem pole teinud ega öelnud. Need naised on muutunud palju julgemaks, tugevamaks ja agressiivsemaks,» ütles Kaliardos. See võib ka selgitada, miks on taolised videod YouTube’is alati väga populaarsed.

Kaliardose projekt «Crossover» aitab inimestel sugu vahetada ning seeläbi esitab meigikunstnik soopõhistele stereotüüpidele väljakutse. «Muutumine on teema, millega ma olen terve oma elu kokku puutunud, olen muutunud inimesi filmistaarideks või koletisteks või isegi narkomaanideks,» selgitas Kaliardos, miks on see teema talle südamelähedane.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles