Lihtne test: kas sinust võiks saada ülemus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tahad teada, kas sinust võiks saada ülemus? Tee järgmine test: ilma pikemalt mõtlemata, joonista sõrmega oma otsaette suur E-täht.

Kas sinust võiks saada hea ülemus? Selleks, et kindlaks teha, kas sul on juhile omaseid iseloomujooni, ei pea karjääriredelil ülespoole rühkima - piisab vaid paarisekundisest testist, mis aitab seda kindlaks teha, kirjutab Daily Mail.

Niisiis, tee sissejuhatuses mainitud test. Tulemused on siin: 

  • kui sinu E on suunatud teiste poole: sa võtad teiste inimeste vaatenurka arvesse, kuid sinus ei pruugi olla juhile vajalikke omadusi; 
  • kui sinu E on suunatud sinu enda poole: oled sihikindel ja mõtled peamiselt enda peale - need iseloomujooned on juhtidele omased. 

Testi mõtlesid välja USA professorid Adam Galinsky ja Maurice Schweitzer ja nende arvates peaks test aitama eristada, kes sobivad juhiks ja kes mitte.

Eksperimendi raames paluti osalejatel oma otsaette sõrmega joonistada E-täht. Need inimesed, kes joonistasid E sel moel, et see tundub loogiline neile endile (kuid teiste jaoks on justkui valet pidi), on professorite hinnangul väga sihikindlad ja seda peetakse juhtide puhul oluliseks tunnusjooneks. 

Schweitzer ütles, et see lihtne nipp on paljude inimeste tähelepanu tõmmanud, kuna on üsna üllatav. Selleks, et testida, kas nende nipp ka töötab, katsetas Schweitzer seda kirjastuse Random House töötajate peal. Tulemused tõestasid, et nipp on tõene.

«See toimis ideaalselt. Juhtival kohal olevad inimesed joonistasid E-tähe n-ö enda poole,» selgitas Schweitzer. Professorite sõnul selgus nende eksperimentide käigus, et naised kirjutavad meestest tihemini E-tähe n-ö teiste poole (naise ees seisev inimene näeks, et E-täht on joonistatud õiget pidi). Teadlaste hinnangul on põhjus selles, et naistel on tavaliselt «vähem võimu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles