Ettevaatust – millega sa oma nahka toidad?

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LOODUSKOSMEETIKA
LOODUSKOSMEETIKA Foto: PantherMedia

Kas sa jooksid ära vitamiinidest pakatava õunamahla ning krõbistaksid seejärel pudeli peale? Või eelistaksid sügisubinale õunalõhnalist neoonrohelist kummikommi? Tavaelus on need küsimused totralt naljakad, kuid ilumaailma ülekantuna me selliseid asju teeme. Kosmeetikatööstuses kasutatakse rikkalikult lisaaineid – keemiat ja mürke, mida meie nahk põrmugi ei vaja!

Loodusläheduse ja puhtuse eelistamine ilutööstuses pole ammu enam valitud nišibrändide ala, vaid üldine valitsev kurss. Miks? Inimesed on üha teadlikumad sellest, mida kreemipurkidest leiab ja mida nahk tegelikult vajab. Keemilised lõhna- ja värvained, säilitajad, mineraalõlid, ärritavad ja lausa mürgised ühendid luuravad meid häirivalt paljudes igapäevatoodetes.

Kui teaks, ei puutuks

Mis need ained teevad? Väikeses koguses suurt midagi, kuid mõju kasvab aastatega, ebavajalikud ained kurnavad naha ja kogu organismi ainevahetust, lõhuvad loomulikku taastumisvõimet, kiirendavad vananemist, põhjustavad allergiat ja haigusi, isegi vähki. Kui teaks, siis ei puutuks! Kuid halbade ainete musta nimekirja koostamine oleks tõeline stressiallikas, kuna igaüks, kes on keemiatunnis käinud, teab, kui kerge on üht või teist ebapopulaarset ühendit ära peita. 

Keemilised lõhna- ja värvained, säilitajad, mineraalõlid, ärritavad ja lausa mürgised ühendid luuravad meid häirivalt paljudes igapäevatoodetes.

Miks siis üldse topitakse kreemidesse risu? Samal põhjusel, miks toiduainetööstus meid mürgitab – fookuses on kasum. Kreem võib tekitada samamoodi sõltuvust nagu liigne suhkur, sest ületarbimine on ju tootja huvides. Liigtöödeldud toidus ei tunne keha enam kasulikku algmaterjali ära ega ole võimeline midagi täisväärtuslikult omastama. Kreemiga juhtub sama – ka parimad toimeained ei jõua meie rakkudesse, olles loodusest kaugenenud. Parimad ilutegijad ühendavad loodusläheduse ja teaduse viimase kõrgtehnoloogia, pidades silmas naha loomulikke rütme.

Vali teadlikult

Karta pole mõistlik, kuid oma valikud tasub teha teadlikult. Üks lahendusi on eelistada kaubamärke, mille kogu reputatsioon põhineb looduspuhtal koostisel ja loodussäästlikul tootmisel. Teine võimalus on juhinduda ökomärgistustest, sertifikaate on maailmas käibel mitmeid ja kõik need kindlustavad puhta koostise ja rangelt kontrollitud protsessid. Tõsi on aga ka see, et sertifikaatide taotlemisest on saanud omaette äri, nii pole see igale väiksemale ettevõttele jõukohane, olgugi et kreemid võiks naturaalsuse poolest lausa nahka panna. Siin tulebki appi kolmas tee looduspuhta ilu juurde – meie oma Eesti ilu, mis pea otsast otsani öko ja lisaks veel loodud just siinsele nahatüübile.

Lisaks sellele, et igapäevastes ilurituaalides nahka pidevalt mittevajalikku sisse sööma sundides teeme kahju omaenda tervisele ja ilule, tasub silmas pidada ka laiemat pilti. Pühendunud looduskosmeetikamärkide põhimõtteks on pakkuda parimat loodusest säästlikul moel ja hoolivalt ning neid eelistades annad sinagi oma panuse rohelisema homse heaks.

Foto: Ilufirmad
Foto: Ilufirmad

1. Dr.Hauschka roosi päevakreem 23.95, ööseerum 29.80

Kauni naha valem: hell kaitse päevaks ja nahaga koostööd tegev õlivaba taastaja ööseks.

2. Weleda kuningkepi päevakreem 30 ml 25.-

Tõhusalt toitev ja naha struktuuri tugevdav loodusteraapia küpsele nahale.

Foto: Ilufirmad
Foto: Ilufirmad

3. D’Difference Natural Beauty 4D 50 ml päevakreem 39.90, öökreem 46.90

Domina Elegansi uue brändi all sündinud luksuslikud ja looduspuhtad niisutajad, milles teevad imesid patenteeritud hydresia-ekstrakt, siidiproteiinid ja

Surnumere mineraalid.

Foto: Ilufirmad
Foto: Ilufirmad

4. Sõsar turbamask 150 ml 26.70

Eesti mineraaliderikas ja sügavpuhastav turvas bioaktiivse näomaskina.

5. Vestige Verdant Rare Oil Blend näoõli 50 ml 49.-

Foto: Ilufirmad

100% orgaaniline luksuslik õli, mis nahka tervendab, niisutab ja noorendab.

Foto: Ilufirmad

6. Vichy Neovadiol Magistral õli-eliksiir 55.-

Unikaalne kokteil riisiklii-, vörvohaka- ja võiseemnikuõlist, taaselustaja küpsele nahale.

7. The Body Shop Olis of Life näoõli 30 ml 35.-

Elustab, taastab ja toidab, kolme seemne õli, 99% naturaalne, imeline kokteil.

Foto: Ilufirmad
Foto: Ilufirmad

8. Mádara mitsellaarvesi 100 ml 17.15

Hell puhastus pojengijuure, aaloe ja hüaluroonhappega.

9. Joik mee ja ingveri kehakreem 150 ml 8.20

Joiki 10. sünnipäeva puhul loodud, Elina Kasesalu erikujunduses kreem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles