Noor kunstnik kasutab lõuendina oma keha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

21-aastane Jody Steel on andekas kunstnik, kes ei soovi joonistada paberile, vaid kasutab lõuendina hoopis oma keha. Tema kunstiteosed on muutnud neiu sotsiaalmeedias väga populaarseks ja Steel teenib oma teostega lausa elatist.

Jody Steel on terve oma elu joonistanud, kuid kehale hakkas ta esimesi katsetusi tegema keskkooli ajal. «Ma ei tahtnud oma koolivihikutesse joonistada, seega kehale joonistamine oli minu jaoks loogiline valik,» sõnas Steel Business Insiderile antud intervjuus.

Tema tööd hakkasid populaarsust koguma 2011. aastal, kui neiu õppis esimest aastat Emersoni kolledžis. Steeli õppejõud Cynthia Miller ütles, et ta märkas, et neiu joonistas loengute ajal – kuigi tavaliselt ei lubata seda loengus teha, oli Miller paindlik, sest neiu hinded ja joonistused olid niivõrd head. «Leppisime kokku, et ta peab iga loengu lõpus mulle lihtsalt näitama, millega ta seekord hakkama sai,» lausus Miller. 2012. aastal palus Miller Steelil illustreerida oma tunnustatud antoloogiat.

Sotsiaalmeedias hakkas Steel aga populaarsust koguma 2013. aastal, kui ta jagas teistega fotot oma reiest, millele on joonistatud seriaalist «Halvale teele» tuntud tegelane Walter White. Imguris vaadati tema fotot üle poole miljoni korra. Positiivsest tagasisidest ajendatult lisas Steel veel fotosid oma töödest ja tema tegemisi kajastati CNNis, Huffington Postis jm.

Fännid hakkasid Facebooki vahendusel noorele kunstnikule kirjutama ja kuna Steel oli õppinud filmikunsti, hakkas ta tegema videoid sellest, kuidas tema kunstiteosed sünnivad.

«Kehamaalingud on hetkel selline nišš, mida paljud pole veel avastanud,» arvas Steel. Tal on hetkel Facebookis umbes pool miljonit fänni.

Steel sõnas, et ta ei müü oma kunstiteoseid, pigem üritab ta inimesi oma videotega lõbustada. Tänu YouTube’i kanalile ja annetustele, teenib noor kunstnik üsna korralikke summasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles