Kuus soengureeglit soojaks suvepäevaks, mida iga naine peaks teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi ei mõju juustele kõige paremini. Woman’s Day pakub selleks välja mõned soovitused, kuidas oma soengu eest soojade ilmadega võimalikult hästi hoolt kanda.

Ära võitle niiskusega. Lämbe ilma korral ei ole mõtet juukseid hooldusvahenditega koormata, las need olla niisama. Kui tahad juuste tekstuuri kohendada, eelista vaid kerget meresoolapihustit.

Niisuta juukseotsi. Kuiva ja kuuma ilma korral tuleb juukseid niisutada, et need läigiks ja näeksid tervemad välja. Pihusta juukseotstesse kerget õli.

Ära föönita! Mõned naised tunnevad end ilusana vaid föönisoenguga, mis on juustele igal juhul kahjulik, kuid mõjub eriti halvasti palavate ilmadega. Kui sa just muud moodi ei saa, kasuta kindlasti kuumakaitset.

Kaitse oma peanahka. Peanahk, mis jääb juuste vahel paljaks, kannatab päikese käes täpselt samamoodi kui ülejäänud nahk ning võib saada põletuse ja hakata kooruma. Kui veedad õues palju aega ja sa ei kanna peakatet, siis tuleks juukselahule kanda päikesekaitsekreemi.

Lisa kohevust. Kõrgema temperatuuri juures võivad juuksed längu vajuda. Kui tahad soengusse kohevust lisada, proovi kuivšampooni. See imab endasse üleliigse rasu ja tõstab juukseid. 

Loputa kaks korda. Merevesi kuivatab juukseid ja kulutab juuksevärvi. Kui käid ujumas meres või klooriveega basseinis, loputa juukseid kohe puhta vee all. Juukseid saab enne ujumist ka ennetavalt kaitsta. Selleks pane pihustiga pudelisse kolme osa vee kohta üks osa palsamit ja kata seguga oma juuksed. Kerge palsamikiht kaitseb juukseid vee kahju eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles