Taimed, mis peletavad sääski eemale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavendel.
Lavendel. Foto: SCANPIX

Üheks suve ja aiapidude pidevaks nuhtluseks on sääsed. Selle asemel, et neid keemiaga eemale peletada, tasub esmalt proovida looduslikke vahendeid.

Good Housekeeping toob välja viis taime, millel on sääski tõrjuv toime:

Lavendel

Inimesed võivad küll pidada lavendli lõhna taevalikuks, aga sääsed sellega ei nõustu. Eriti tõhus sääskede tõrjumiseks on lavendliõli, sest see sisaldab kamprit, mis hoiab paljud putukad eemal.

Foto: SCANPIX

Sidrunmeliss

Sidrunmelissis leidub tsitronella õli, mida kasutatakse desinfitseerivat vahendite ja putukatõrje valmistamiseks. Selle pärast paljud putukad, sealhulgas sääsed, ei salli seda taime.

Foto: Mihkel Maripuu

Basiilik

Kuigi see võib kõlada veidralt, siis basiilikupott võib aidata sul rahulikult ilma sääskedeta väljas istuda. See on üks vähesed taimi, mis eraldab tugevat lõhna ilma lehti purustamata.

Foto: SCANPIX

Naistenõges

Selle taime plussiks on see, et sääsed ei salli seda ja peletab neid eemale. Miinuseks võib olla aga see, et paljud kassid muutuvad selle läheduses pööraseks.

Foto: SCANPIX

Piparmünt

Lisaks jookidele mõjub piparmünt hästi ka nahale. Piparmündilehed peletavad sääski eemale ja selle eeterlik õli võib leevendada juba olemasolevaid putukahammustusi.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles