Kolm head põhjust, miks võiks värske kurgi suvel lisada oma ilurutiini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kurk suudab kõige lihtsamad asjad paremaks muuta, näiteks joogivee sees või sushi-rulli vahel on värske kurk väga mõnusaks vahelduseks. Aga kurk on hea abimees ka ilurutiinis, kuna sel on rahustav mõju.

Nahaarst Amy Wechsler selgitas, et värske kurk sisaldab C-vitamiini, mis aitab vähendada põletikku ja pakub leevendust ärritunud nahale. Samuti aitab kurk hästi nahka niisutada. Kurgi koores sisaldub aineid, mis mõjuvad hästi juba vananenud nahale. Wechsleri sõnul võivad värsket kurki kasutada ka need, kel on väga tundlik nahk, kirjutab Huff Post.

Järgnevalt on välja toodud kolm moodust, kuidas nahaarstid soovitavad värsket kurki kasutada.

1. Rahusta paistes silmi

Aseta jahedad kurgiviilud oma silmalaugudele. Kurk mõjub silmadele kui jääkuubikud ning vähendab paistetust. Wechsler sõnas, et kurk sisaldab flavonoide ja antioksüdante, mis vähendavad paistetust, punetust ja ärritust. 

2. Leevenda päikesepistet ja ärritunud nahka

Kui nahk on saanud liiga palju päikest, võib esineda valu, eriti laubal, ninal, põskedel ja lõual. Kurgis on palju kasulikke toitaineid (kaaliumit, sulfaati, A- ja C-vitamiini) ning vett – need kõik pakuvad päikesepistest kahjustatud nahale leevendust. Aseta kurgiviilud oma näole ja lama vähemalt 15 minutit. Eemalda viilud ja kanna nahale õrnalt niisutavat kreemi.

3. Kasuta kurki vananemisvastase näomaskina

Wechsler soovitas proovida järgmist näomaski retsepti: võta pool värsket kurki ja püreesta see kergelt, lisa kaks supilusikat maitsestamata jogurtit. Sega läbi, kanna nahale ja lase 15 minutit mõjuda. Seejärel puhasta nahk sooja veega. Kurgis on kasulikke antioksüdante, mis aitavad võidelda kortsudega, päikesepõletusega jne. Jogurt aitab aga nahka puhastada ning eemaldab mustuse ja surnud naharakud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles