Küsimused, millele tasuks mõelda enne uue partneriga vahekorda astumist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hoolimata sellest, mida Hollywoodi filmid üritavad meile öelda, pole olemas reeglit selle kohta, millal tasuks uue partneriga esimest korda voodit jagada. Võib-olla juhtub see kümmekond minutit pärast tutvumist, võib-olla alles pärast abiellumist. Pole oluline, millal te seda teha otsustate, oluline on see, et sa esitaksid enne vahekorda astumist endale ja partnerile mõned küsimused.

Mõned küsimused on ilmselged – suguhaigustest ja rasestumisvastastest vahenditest võiks rääkida ning samuti võiks arutada seda, kas sellest suhtest saab asja –, kuid on ka selliseid küsimusi, mille peale kõik ei pruugi tulla, kirjutab Shape. 

Järgnevalt on välja toodud mõned küsimused, mida eksperdid soovitavad endale ja partnerile esitada enne, kui teie suhe muutub intiimseks. 

1. Kas sind on suguhaiguste osas testitud?

Suguhaigused on väga tõsine teema, mida ei tasuks vältida vaid seetõttu, et see võib kirehoo ära rikkuda. Seksuaalsust uurinud teadlane Nicole Prause ütles, et suguhaiguseid puudutavad küsimused peaksid tegelikult olema üsna konkreetsed. «Uuringud on näidanud, et kui inimene ütleb, et ta on «puhas», siis see tähendab seda, et ta pole viimasel ajal midagi ebatavalist märganud. Kui öeldakse, et «testid on olnud puhtad», siis tavaliselt peetakse silmas ainult HIV teste,» rääkis Prause. 

Dr Debby Herbenick sõnas, et kõige levinum põhjus, miks ei räägita uue partneriga suguhaiguste testidest, on see, et inimene pole ise lasknud end testida. Kõige parem olekski see, kui laseksid end testida ja siis on sellest ka kergem rääkida.

2. Kas sa oled suhtes/abielus?

Isegi, kui tegemist on ajutise suhtega, tasuks teada, kas su partneril on veel silmarõõme. Üks asi on armukadedus, aga hoopis teine teema on seksuaaltervis. Kui partner ei ole teiste voodikaaslastega ettevaatlik, seab ta ka sinu tervise ohtu. Pealegi leidub inimesi, kes põhimõtteliselt ei astuks suhtesse mehega, kes on juba hõivatud, seega sellest tasuks kindlasti enne suhte tõsisemaks muutumist rääkida.

3. Kas sa käid oma eksiga endiselt läbi?

See, kuidas mees oma eelmistest suhetest räägib, võib nii mõndagi paljastada. Kui mees räägib oma endisest naisest austavalt, siis see on hea märk ja näitab, et ilmselt suhtub ta tulevikus austavalt ka sinusse. Üsna ebamugav võib olla mehelt järsku küsida tema ekskallima kohta, seega juhata see teema kuidagi leebelt sisse. Räägi näiteks midagi oma eelnevate suhete kohta.

4. Millised on minu enda ootused?

Enne mehega vahekorda astumist võiksid endale selgeks teha, millised on sinu ootused selle suhte ja vahekorra osas. Kuna me mõtleme seksist alati romantilises võtmes, siis ilmselt on su ootused enne vahekorda kõrged. Kui sa pole pettumuseks valmis, võid pärast vahekorda silmitsi seista mitme probleemiga. Pole vahet, kas otsid lühiajalist või pikemat suhet, oma ootuste suhtes tasuks alati realistlik ja aus olla.

5. Kas ma lepin sellega, et me ei pruugi enam kunagi kohtuda?

Dr Herbenick sõnas, et vahel on raske enda vastu aus olla ja tunnistada, et ajutine suhe ei sobi mulle. Seetõttu võiksid mõelda, milline võib olla kõige hullem stsenaarium. Kui tunned, et ajutine suhe sobiks sulle, lase käia; kui tunned, et see võib tekitada sinus rohkem negatiivseid kui positiivseid tundeid, peaksid veidike ootama, kuni oled selliseks sammuks valmis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles