Seitse levinud toidu ja naha tervisega seotud müüti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Teada on asjaolu, et inimese toitumine peegeldub ka tema välimuses. Siiski on selle teemaga seoses levinud ka mitmed valearusaamad.

Genius Beauty toob välja seitse kõige levinumat toidu ja naha tervisega seotud müüti:

1) Pitsa söömine põhjustab aknet − Tegelikkuses ei mõjuta rasvased toidud suurel määral naha tervist ja väljanägemist kui nahk on ise juba niigi rasune. Siiski peab mõtlema oma üldise heaolu peale ja mitte liialdama rasvaste toitudega.

2) Kõik rasvhapped mõjuvad nahale halvasti − Rasvhapete rikastel toiduainetel, nagu näiteks avokaadodel, on vastuoluline maine. Tervislikke rasvhappeid sisaldavate puu- ja juurviljade söömine pigem tugevdab kui kahjustab nahka. Sama kehtib ka pähklites leiduva rasva kohta.

3) Saia- ja pastatooted on nahale ohutud − Tegelikkuses sisaldavad sai ja pasta rafineeritud suhkrut, mis võib põhjustada aknet.

4) Piimatooted muudavad naha rasuseks − Juust ja teised piimatooted on enamike inimeste naha tervisele täiesti ohutud. Siiski peab nendest toodetest hoiduma kui inimene kannatab laktoositalumatuse käes.

5) Kohv mõjub naha tervisele hästi − Kohv ise ei pruugi väikestes kogustes midagi halba teha, aga suurtes kogustes kohvi joomine võib kaasa tuua vedelikupuuduse. Seega tuleb kindlasti juua vahepeal ka vett.

6) Alkohol rikub nahka − Pikaajaline alkoholitarbimine on nahale kahjulik, aga vähene tarbimine koos piisava koguse vee joomisega ei tee see suurt kahju.

7) Šokolaad põhjustab vistrikke − Šokolaad ise ei mõju naha tervisele kuidagi halvasti, vaid hoopis selles sisalduv suhkur. Seega tume šokolaad, kus kakao sisaldus on vähemalt 60 protsenti, on nahale praktiliselt ohutu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles