Üllatavad põhjused, miks su silmad näevad väsinud välja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi kui magad piisavalt ja oled terve, võivad silmade alla tekkida ebameeldivad kotid ja tumedad ringid. Lisaks ööune puudusele võivad seda põhjustada ka mitmed teised asjad.

Nelja üllatavat asja, mis võivad põhjustada silmade väsinud väljanägemist, vahendab The Huffington Post:

1) Sinu igapäevane nahahooldus

Näokreemides sisalduv retinool, salitsüülhape ja glükoolhape muudavad su näonahka  küll ilusamaks, aga võivad silmaümbrusesse sattudes tekitada silmadele ärritust. Ärrituse leevendamiseks hakkad silmi rohkem hõõruma, mis võib omakorda põhjustab kotte silmade all. Lisaks võib erinevate näopuhastuseks mõeldud harjade kasutamine mõjuda silmaalustele laastavalt, kui neid kasutatakse liiga lähedal silmadele.

2) Sa ei loputa põhjalikult oma nägu ja juukseid

Levinud põhjuseks, miks silmade alla tekivad kotid, on näopuhastusvahend, šampoon või palsam, mida silmalaugudelt korralikult maha ei pesta. Lisaks võib silmasid ärritada ka ripsmetušši, lauvärvide ja silmameigieemaldaja kasutamine.

3) Sa tarbid liiga palju soola

Suure soolasisaldustega toitude söömine kuivatab sinu keha, mis võib peegelduda ka sinu silmade väljanägemises. Seega tasub vähendada soola tarbimist ja eelistada madala soolasisaldusega toite.

4) Sa oled kaalust alla võtnud

Teada on fakt, et vananedes võivad põsed hakata ära vajuma ning silmade alla tekkida kotid. Kuid see võib juhtuda ka noortel inimestel, kui nad võtavad väga kiiresti kaalust alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles