Ebatervislikud harjumused, mida tuleks meikimisel vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned halvad harjumused on niivõrd pisikesed, et need ei oma suurt mõju, ent on ka neid harjumusi, mis võivad palju halba teha ja millest oleks mõistlikum vabaneda. 

Meikimise puhul tasuks kõigist halbadest harjumustest loobuda, kuna need võivad nahka kahjustada, kirjutab Genius Beauty.

1. Ära jaga oma meiki teistega

Võib-olla oled oma sõbranna või õega nii lähedane, et arvad, et meigi jagamises pole ju midagi halba. Tegelikult tasuks olla veidi ettevaatlikum. Nahaarstid on nimelt arvamusel, et näiteks huulepulka jagades saab kergesti nakkuseid edasi anda. Huulepulgad ja silmapliiatsid haaravad nakkused endaga kaasa võivad need kanda sinu või su sõbranna näole. 

2. Aegunud meik tuleks kiiremas korras ära visata

Halvaks läinud piima sa ju ei jooks, miks sa siis oma meigitoodetesse samamoodi ei suhtu? Kui oled harjunud ripsmeid iga päev värvima, siis sa ei pane võib-olla tähelegi, kui kaua sa ühte ripsmetušši oled kasutanud. Selle tulemusel võib tekkida aga nahaärritus või silmapõletik. Eriti ettevaatlik tulekski just olla ripsmetuššide ja silmapliiatsitega, kuna neid tohib kasutada vaid kolm kuud.

3. Ära mine meigiga magama

Vahel võib juhtuda, et oled õhtul nii väsinud, et lihtsalt vajud voodisse. Aga ürita enne uinumist siiski meik maha võtta, muidu võib meik nahapoore ummistada ja silmi ärritada. Meigitoodetes on üsna palju erinevaid vahasid ja õlisid, mis kurnavad nahka öö jooksul ja hommikul võid märgata, et su nahk on üsna inetu.

4. Ole ettevaatlik võltsripsmetega

Kunstripsmete liim võib silmi päris kõvasti ärritada. Kui sa ei hoolitse oma kunstripsmete eest õigesti, võivad ripsmed kiirelt katki minna või hapraks muutuda. Kunstripsmeid ei tohiks liiga sageli kasutada ja enne nende kasutamist võiks naha peal proovida, kas ripsmete liim ärritab su nahka või mitte.

5. Silmapliiats ja -lainer võivad baktereid edasi kanda

Silmapliiats ja -lainer võivad silma liigselt võõraid baktereid kanda. Kui soovid silmapliiatsit kasutada, tee seda ripsmetest väljaspool (mitte seespool), kuna sel viisil saad oma silmi bakterite ees mingil määral kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles