Uuring: pokaalike veini teeb naise kaunimaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bristoli ülikooli teadlased avaldasid uuringu, milles väidavad, et alkohol teeb tõesti naised vastassoo silmis kaunimaks.

Nimelt sõnavad teadlased, et ühe suure pokaali veini joomise järel hakkab naise nägu õhetama ja ta muutub silmnähtavalt enesekindlamaks, mis teeb ta meeste silmis atraktiivsemaks, vahendab Daily Mail.

Uuring põhines katsel, milles paluti nii naistel kui meestel hinnata kolme gruppi jaotatud inimeste atraktiivsust. Gruppides olid vastavalt kained, vintis või purjus inimesed. 

Vaatlejad pidasid kõige atraktiivsemaks kerges joobes grupi liikmeid, kes olid igaüks ära joonud kolmandiku pudeli veini ehk 250 ml 14-protsendilise alkoholisisaldusega veini. Kaineid ja juba liiga palju veini joonud inimesi peeti teistest vähem atraktiivseks.

Varasemad uuringud on näidanud, et alkoholi mõju all hinnatakse inimesi ilusamateks kui see võib kaines olekus tunduda. Uus uuring tõestab aga, et ka ise juues võib inimene atraktiivsemana näida, kuid ainult teatud piirini.

Kerge joove imiteerib terve inimese väljanägemist, mis teeb ta vastassoole atraktiivsemaks. Alkoholi mõjul on inimene enamasti ka rõõmsameelsem ja lustlikum, mistõttu on teistel tema seltsis hea olla. Naeratamine on samuti positiivne signaal, mis tekitab seksuaalset huvi.

Teadlased toonitavad aga, et purju jäämisel on mõju vastupidine, sest sel juhul manab inimene näole liialdatud ilmeid, mis mõjuvad ebameeldivalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles