Fakte seksi kohta, mida iga naine võiks hiljemalt 40. eluaastaks teada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas tunned, et peaksid oma seksuaalelus midagi muutma? Kas keegi takistab sind muutusi ellu viimast? Women's Health Magazine pani seksi kohta kirja 26 asja, mida iga naine võiks hiljemalt 40. eluaastaks teada.

1. Kõik mehed ei hooli sellest, kas naise intiimpiirkond on raseeritud või mitte.

2. Kui sa hoolid natukenegi sellest, kui hästi su voodikaaslane on varustatud, siis peaksid teadma, et laius on palju olulisem kui pikkus.

3. Kõik masturbeerivad, hoolimata east või soost. 2004. aastal USAs läbi viidud uuringust selgus, et 45-49-aastastest naistest üle poolte olid viimase poole aasta jooksul ohjad haaranud ja hakanud ise end rahuldama.

4. Meestele tegelikult meeldib niisama kaisutada ja asi pole sugugi selles, et nad on pärast seksi rohkem väsinud kui naised. Seksi ajal vallandub kehas oksütotsiin, mis paneb mehi intiimsust igatsema, seetõttu nad tahavadki kallistada.

5. Liverpooli ülikooli teadlased tegid kindlaks, et mida pikem on mehe nimeta ehk neljas sõrm, seda pikem on ta peenis. 

6. Seksima ei peaks ainult magamistoas ja ainult ühes asendis. Uued asjad lisavad voodielule vürtsi.

7. Pornofilmid erutavad naisi sama palju (ja sama kiiresti) kui mehi.

8. Hollandi teadlased selgitasid välja, et naised ei tunne orgasmi ajal ühtegi tunnet (kaasa arvatud hirmu, ärevust või stressi). Samuti on kindlaks tehtud see, et orgasmi on kõige kergem saada siis, kui pea on n-ö tühi.

9. Orgasmi teesklemine on mõttetu. Näita parem mehele, kuidas ta saab sulle mõnu pakkuda.

10. Seks on parem siis, kui sokid jäävad jalga. Hollandi teadlased teavad, et kui jalad külmetavad, siis on raskem orgasmi saada.

11. Armastus on õhus... kui mees jätab pärast trenni duši all käimata. Teadlased on kindlaks teinud, et paljude naiste arvates on meeste higilõhn erutav.

12. Seksi jaoks pole kunagi liiga hilja. See on nagu rattasõit - su keha ei unusta ära, kuidas see käis.

13. Ka telefoniseksi võiks proovida. Noorte jaoks pole see midagi uut, kuid keskealised ei julge seda proovida. 

14. Mitte keegi ei tee seda paremini kui sina ise. Sa võid ju voodis lebada ja oodata, et partner aitaks sul lõpuni jõuda, kuid kõige kiirema tulemuse annab see, kui teed seda ise. On kindlaks tehtud, et masturbeerides jõuab naine vähem kui nelja minutiga lõpuni; seksi ajal võib selleks aga kuluda umbes 20 minutit.

15. Peenise suurus on mehe jaoks olulisem kui naise jaoks. Uuring, milles osales 50 000 heteroseksuaalset meest ja naist, tõestas, et 85 protsenti naistest on oma mehe suguelundiga rahul, samas kui 45 protsenti meestest ütles, et sooviksid oma peenist muuta. Ütle mehele, et sulle meeldib see, mis tal on.

16. Raha pole ülioluline, aga kui rääkida seksist, aitab raha asjale kaasa. 2009. aastal viidi Inglismaal läbi uuring, mis näitas, et naised, kel olid jõukad mehed või poiss-sõbrad, kogesid rohkem orgasme.

17. Hea suudlus on hea märk. Teadlased on avastanud sedagi, et naised kipuvad suhet hindama selle alusel, kui hea või halb suudleja mees on. Ja tõenäolisemalt minnakse voodisse mehega, kes suudleb hästi.

18. Daamidel on eesõigus. Kui mees on naisele esimesena mõnu pakkunud, siis naine tahab õhinaga mehele teene vastu teha. Kõik võidavad.

19. Kas teadsid, et umbes kolmandik naistest ei saa seksi ajal orgasmi? Põhjus on selles, et tavalise seksi käigus jääb kliitor stimuleerimata, ent see on just see kehaosa, mis pakub naistele kõige enam naudingut.

20. Kui sa ei seksi, siis mida sa oma vaba ajaga peale hakkad? Tõenäoliselt teed tööd. Uuringud on näidanud, et need inimesed, kes seksivad harvem kui korra nädalas, teevad rohkem tööd, et seda tühimikku täita.

21. Sul võivad kõhul olla venitusarmid ja jalgadel veenilaiendid, aga õige rinnahoidja abil näevad su rinnad endiselt head välja. Näita oma dekolteed ja tunned end seksikamalt kui kunagi varem.

22. Muide, ka mehed läbivad keskealistena omamoodi menopausi ja nende testosterooni tase langeb. Kui mehel kulub kauem aega erektsiooni saamiseks, ole mõistev.

23. Mehe nibudega saab samamoodi mängida nagu naise omadega. Kujuta ette, kui partner ei puudutaks kordagi eelmängu või seksi ajal su nibusid. Mis tunde see tekitaks? Mehe nibud on sama tundlikud, ära jäta neid tähelepanuta.

24. Mida vanemaks sa saad, seda vähem võiks oma voodielu teistega arutada. Lähedaste sõbrannade ringis on see normaalne jututeema, kuid säästa oma kolleege ja naabreid.

25. Üheöösuhted ei sobi kõigile. 2008. aastal viisid Durhami ülikooli teadlased läbi küsitluse, millest selgus, et vaid 54 protsenti juhuseksi kogenud naistest arvas, et see oli positiivne kogemus.

26. Kui sa pole seda siiani avastanud, siis võta teadmiseks, et varbad on nii meeste kui naiste jaoks üheks erogeensemaks kehaosaks (teised erutavad kohad on näiteks sõrmed, kõrvanibud, põlveõndlad).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles