Fotoseeria näitab tüdrukutele, et tugevus on ilus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Fotograaf Kate T. Parker pildistas oma tütreid ilma suurema tagamõtteta. Enda sõnul soovis ta vaid talletada oma laste igapäevaelu. Kui pilte oli kogunenud juba rohkem, hakkas ta märkama tervikut, mis andis aimu millestki palju olulisemast.

«Ühtäkki märkasin, et oo, kõige paremad pildid on need, mis kujutavad mu tütreid nende endina - nii nagu nad on oma tedretähnidega, emotsionaalsed, mõnikord mustad ja räpased,» selgitas fotograaf väljaandele today.com.

Näituse jaoks pilte kokku otsides tuli Parkeril idee panna seeria nimeks «Strong is the New Pretty» ehk «Tugev on uus ilus». 

«Olen kogu oma elu uskunud, et tüdrukud peaksid olema vabad tegemaks mida iganes nad tahavad,» sõnas ta. «Nüüd pidin vaid juba varem tehtud fotod kokku panema ja seeläbi oma mõtteid avaldama.»

Sportliku tüdrukuna olid fotograafi enda eeskujuks lapsepõlves tugevad ja enesekindlad naised, kes tegelesid aktiivselt erinevate spordialadega. «Neil polnud aega muretseda selle pärast, kuidas nad välja nägid, mistõttu jõudsin arusaamisele, et nad väärtustasid endas midagi muud, midagi tugevamat.»

Kate T. Parkeri siiras fotoseeria tüdrukutest, kelle ilu ei väljendu roosades sitsides-satsides, on osutunud internetis ülimenukaks. Vaata pilte siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles