Stiiliabi, kuidas kanda triiksärki

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ella Hopfeldti triiksärk kardiganiga.
Ella Hopfeldti triiksärk kardiganiga. Foto: Ella Hopfeldt

Ei ole mingi uudis, et meeste garderoobis on kesksel kohal valik triiksärke. Ja ongi hea, sest korralik triiksärk sobib võrdselt hästi nii ülikonna kui ka teksastega ning jätab kandjast soliidse ning väljapeetud mulje. Kindlasti aga ei saa väita, et triiksärgi kandmine on vaid meeste privileeg, sest täpselt sama hästi sobib see ka naiste garderoobi. 

Näiteks on ju elus paljugi olukordi, kus ei tahaks n-ö üle riietuda, vaid loomulikult ja sundimatult elegantne välja näha. Kuna triiksärk on ühtaegu lihtne ja korrektne, siis on see sellisteks puhkudeks suurepärane valik – ei mingit ülepingutamist, kuid ilus tulemus sellegipoolest. Ülemised kaks nööpi võib lahtigi jätta ning tulemus mõjub ahvatlevamalt kui mist ahes taotluslikult seksikas riideese.  

Kati Kusmin. Foto:
Kati Kusmin. Foto: Foto: Viktor Burkivski

Kehassetöödeldud klassikaline triiksärk näeb naiste seljas äraütlemata šikk ja elegantne välja ning oma universaalsuses on see kantav pea igas olukorras. Lisaks on triiksärgil suurepärane omadus sobida pea kõigi muude garderoobi kuuluvate riideesemetega – teksaste ning viigipükstega, range pliiatsseeliku ning romantilise pika seelikuga, isegi lühikeste pükstega.  Nii polegi ime, et ka naised on enda jaoks avastanud triiksärgi võlu ja mitmekülgsuse

Või siis on vahel soov või ka vajadus mõjuda rangena – triiksärk kombineerituna range kostüümiga ei jäta kahtlustki, et kandja näol on tegemist autoriteetse ning professionaalse isikuga. Ja enne temaga vaidlema asumist tasub oma argumendid üks kord veel väga põhjalikult läbi mõelda. Ei öelda ju asjata, et korralik triiksärk teeb kuulikindlaks.

Jahedamate ilmadega saab triiksärgi peal edukalt kanda kampsuneid, kardigane ja muid kudumeid, mille alt korrektne krae ometigi välja paistma jääb ning kandja välimusele elegantse nüansi lisab. 

Triiksärgi valimisel tasub aga silmas pidada, et särk pääseb mõjule eelkõige siis, kui see on kvaliteetne: korralikud tugevdatud kraed ja mansetid, vastupidavad õmblused ning kvaliteetsed kangad, mis püsivad värvis ka pärast korduvat pesu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles