Itaalia mees sundis «liiga pakse» tütreid suusatama ja dieeti pidama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusad
Suusad Foto: Arvet Mägi

Itaalia isa tundis muret, et ta teismelised tütred on liiga paksud ja sundis seetõttu tütreid makrobiootilist dieeti pidama ning suusavõistlustest osa võtma. Kohus otsustas, et tegu on laste väärkohtlemisega ning mõistis isa üheksaks kuuks vangi.

Ebatavaline Turini juhtum võib luua pretsedendi, kuidas Itaalia kohtutes laste psühholoogilist väärkohtlemist tõlgendatakse, vahendab The Guardian. Sarnaseid väärkohtlemisjuhtumeid pole Itaalias varem veel kohtusse jõudnud.

Kohtuasi sai alguse juba 2011. aastal, kui üks teismelistest tütardest (kes nüüdseks on täisealine) kaebas oma emale, et «issi kohtleb neid halvasti» ja kurtis, et ei taha enam isa juurde minna. Vanemad elasid eraldi.

53-aastase isa nime pole ajakirjandusele avaldatud, kuid on teada, et tegu on jõuka mehega, kes enda sõnul tundis tütarde tervise pärast muret, kui nägi Facebookis nende pilte. Mehe enda selgitusel julgustas ta loomuliku vanemliku mure tõttu lapsi suusatama, makrobiootilise dieedi järgi toituma ning töödeldud ja rafineeritud toiduaineid vältima.

Tüdrukute ema on aga teisel arvamusel. Prokuröri sõnul survestas ja mõnitas isa pidevalt oma tütreid. Kohus mõistis isa tüdrukute väärkohtlemises ja neile psühholoogilise trauma tekitamises süüdi ning karistas teda üheksakuulise vangistusega. Isal on plaanis otsus edasi kaevata.

Ekspertide sõnul on psühholoogilise väärkohtlemise tõttu kannatavate laste vaimne tervis sama suures ohus kui füüsilise või seksuaalvägivalla ohvritelgi, sest ka selle tagajärgedeks võib olla ärevus, depressioon, madal enesehinnang või mõnuainete kuritarvitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles