Üllatavalt suur osa lapsevanematest eksib beebile turvatooli valikul

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid vähendada lapse vigastuste ohtu autoavarii puhul 532 protsenti, siis selleks on väga lihtne lahendus – hoia teda seljaga sõidu suunas seni, kuni ta saab kaheaastaseks. 

Ajakirjas Academic Pediatrics avaldati uuring, millest selgub, et 75 protsenti lapsevanematest paneb oma lapse näoga sõidusuunas asetsevasse turvatooli liiga varakult, edastab parenting.com.

Ohutuse nimel ei tohiks lasta lapsel näoga sõidusuunas istuda seni, kuni lapse pikkus ja kaal seda lubavad.

Uuringus avaldatud andmete põhjal asetas 2011. aastal 33 protsenti vanematest beebi turvahälli või –tooliga näoga sõidusuunas juba enne esimese eluaasta täitumist. Tänu teavitustööle tegi 2013. aastal sama juba vähem, 24 protsenti vanematest.

Tõenäoliselt lubavad vanemad tita «suure lapse tooli» liiga vara seetõttu, et lapsele ei meeldi seljaga sõidu suunas istuda, või arvavad vanemad ekslikult, et laps on selleks juba piisavalt suur. Turvalisust silmas pidades ei tohiks aga lapse soovile järgi anda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles