Mida teha, et lemmikteksased mahuksid jälle jalga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sinul on paar lemmikteksaseid või muid pükse, mida sa pidevalt kandsid, kuid mis enam ei mahu sulle jalga? See, et sulle ei mahu lemmikpüksid enam jalga, ei tähenda, et peaksid kodus istuma ja vältima sõpradega väljas käimist.

Kui soovid oma figuuri muuta ja kaalus alla võtta, ära mõtlegi enda näljutamisele või mõnele hullumeelsele dieedile. Sellised asjad ei anna reeglina häid tulemusi ega suuna sind elustiili poole, mida peaksid nautima, kirjutab GalTime.

Ürita järgmise 30 päeva jooksul teha väikseid, igapäevaseid muudatusi, mis annaksid su mõistusele ja kehale uut energiat ning tänu millele saad lõpuks selga tõmmata rõivad, mida sa pole ammu kandnud.

Järgnevalt on välja toodud mõned lihtsad nipid, mis peaksid aitama sul pidada silmas seda, mida sa tahad lõpuks saavutada. Kõige olulisem on keskenduda sellele, mida sa tahad, mitte sellele, mis sulle praegu ei meeldi. Üks suurimaid vigu, mida inimesed kaalulangetusel teevad, ongi see, et nad ei mõista, et mõtted ja keha peavad olema ühtmoodi häälestatud. Mõlemad peavad liikuma selle suunas, mida me lõpuks soovime saavutada.

Kõige lihtsam viis oma elustiili muutmiseks on silmas pidada järgmisi nõuandeid (ürita nende abil oma elu järgneva 30 päeva jooksul muuta):

  1. Otsi välja oma lemmikpüksid (või mõni muu rõivaese, mida tahaksid uuesti selga panna), aseta see nähtavale kohale. Pane see näiteks kapi- või toaukse külge rippuma.
  2. Pane rõivaeseme peale väike kirjake, millel on inspireeriv lause. Kirjuta paberile näiteks: «Sa peaksid olema imeline nii seest kui väljast! On vaid aja küsimus, millal saad mind uuesti selga tõmmata!» Tuleta endale meelde tõde (või korruta endale uut tõde): kui sa väga tahad, siis saad selle rõivaeseme peagi taas selga panna ja sa tahad seda teha vaid siis, kui sa ise usud, et see on võimalik.
  3. Mõtle igal hommikul sellele, kuidas sa kannad ühel päeval seda rõivaeset ja oled tõeliselt õnnelik. Kui oled 2-3 minutit sellele mõelnud, küsi endalt: mida saaksin täna teha, et oma tervist ja kehakaalu paremaks muuta? Seejärel tee seda.

Lisaülesanne: ürita 30 päeva jooksul mitte kasutada negatiivseid sõnu oma keha kohta. Kasuta vaid armastust ja headust väljendavaid sõnu. Ära virise, kritiseeri ega kaeba.

Selles pole midagi keerulist. Kui oleme millelegi keskendunud, siis tahame seda rohkem ja leiame võimalusi, kuidas see teoks teha. Oht on aga see, et paat võib kahele poole kalduda: keskendu oma imekaunile kehale ja lemmikteksaste kandmisele, mitte sellele, et tunned puhitust või arvad, et oled liiga paks. Sel viisil oled rohkem motiveeritud, et oma keha eest hoolitseda ja toituda tervislikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles