Mida peab läbi elama moodi armastava naise keha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõrged kontsad, hiigelsuured käekotid ja üliliibuvad teksased – keskmine naine teab tänapäeval, mida tähendab moe nimel kannatamine.

Me elame ajal, mil valime rõivaid, aksessuaare ja kõike muud vaid selleks, et saada teiste tähelepanu. Enam pole oluline, kes me oleme, palju tähtsam on see, mida me kanname. Ent firmamärkide asemel peaks teatud rõivastel küljes olema hoiatusmärgid, kirjutab Huff Post.

Naised maksavad moe eest kõrget hinda, seda nii otseses kui kaudses mõttes. Disainerrõivad võivad meie rahakotile hoobi anda ja kahjustada ka tervist.

Kas suur käekott põhjustab seljavalusid?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Rasked käekotid ja sülearvutikotid – samuti ka kasside ja väiksemate koerte kandmiseks mõeldud kotid – võivad põhjustada seljavalu. Keskmise käekoti sees on kindlasti telefon, võib-olla tahvelarvuti, rahakott, meigikott, veepudel, raamat või ajakiri. Võib-olla ka kingapaar või mõni rõivaese. Käekotid ei pruugi alati väga suured välja paista, kuid need võivad olla suhteliselt kogukad ja selle raskuse kaasas kandmine võib tekitada terviseprobleeme.

Käekoti kandmine ühel õlal on üks peamisi õla- ja seljahädade põhjuseid. Kui kanda pikemat aega raskust ühel õlal, võib selgroog moonduda ja koged pidevalt seljavalu. Mida teha? Ürita õlgasid vahetada, et üks külg ei oleks liigselt kurnatud.

Rahakott võib põhjustada probleeme (mitte seetõttu, et see on pidevalt tühi)

Miljonid mehed kannavad rahakotte tagataskus ja istuvad päeva jooksul tunde oma rahakoti otsas. Kahjuks mõjub see nende seljale väga halvasti. Pidevalt ühe kannika toetamine paksule rahakotile võib põhjustada tõsiseid seljahädasid, samuti kannatavad puusad ja õlad.

Mõistlikum oleks panna rahakott esitaskusse või kanda seda üldse pintsaku- või särgitaskus, kui pead pikemat aega istuma.

Kõrged kontsad võivad olla kahjulikumad, kui oskad arvata

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Naised armastavad kõrgeid kingi. Aga nende kandmine võib jalgadele, seljale ja isegi kaelale liiga teha. Jala struktuur ei ole selline, et seda võiks kitsasse ja kõrgesse kinga pressida. Kõrged kontsad panevad kogu keha väga veidrasse ja ebamugavasse asendisse.

Kui kannad kingi, mille konts on kõrgem kui 5 sentimeetrit, kaldub raskus varvastele ja keharaskus on jaotunud ebanormaalselt. Selleks, et kaalujaotust parandada, kallutame oma keha kergelt tahapoole, kuid selline kehaasend kurnab põlvi, puusi ja alaselga.

Sa ei pea kõrgetest kontsadest täielikult loobuma, aga ära kanna neid iga päev ja lase jalgadel vahepeal puhata, ära sunni jalgu mitu tundi järjest kontsakingades piinlema.

Üha kitsamaks muutuvad teksased

Kitsad teksased («skinny jeans») on sügisel paljude meeste ja naiste lemmikrõivaese. Kahjuks pole nendesse kuigi kerge end mahutada ja liiga kitsas lõige võib kahjustada närve. Kitsad teksased suruvad jalgu liialt kokku ja võivad põhjustada sügelust, tuimust ja isegi valu. Kujuta veel ette, kuidas kurnab su keha see, kui kannad kitsaste teksastega koos kõrgeid kontsakingi.

Moe järgimine pole halb, kuid mood ei tohiks tervisele liiga teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles