Ebatavaline viis, kuidas stressist jagu saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keegi meist pole stressi suhtes immuunne. Ilmselt tead, et pere, töö ja muud kohustused võivad tekitada ärevust ja ärritust, halvemal juhul võid kogeda lausa peavalu või valu rinnus. Ja täpselt nii palju, kui on maailmas asju, mis võivad stressi tekitada, on ka erinevaid nippe, kuidas stressi leevendada.

Siin on järjekordne nõuanne, kuidas stressist üle saada ja huvitav on asja juures see, et see nipp võib isegi päris tõhus olla: nimelt tasuks joonistada. Seega otsi välja värvipliiatsid või värvilised kriidid ja avasta oma sisemine laps, soovitab Good Housekeeping.

Psühholoog Gloria Martinez Ayala ütles, et värvimine on segu keskendumisest ja loomingulisusest, mõlemad aitavad stressi vähendada. Värvimine mõjub lõõgastavalt ja rahustab ajus seda piirkonda, mis vastutab emotsioonide kontrollimise eest. 

Ja pole kahtlustki, et värvikriitidega joonistades tunned end taas lapsena. Mõtle sellele: lapsepõlv on ju aeg, mil me ei koge peaaegu üldse stressi. Seega võib värvimine aidata end vaimselt vabamaks muuta.

Kunstiteraapia pole tegelikult midagi uut. Mõned uurimused on näidanud, et joonistamine ja värvimine võivad abiks olla dementsuse ja rinnavähi all kannatavatele patsientidele, sest need tegevused vähendavad raviperioodil stressi. Ka kudumine ja lugemine on piisavalt lõõgastavad tegevused, mis parandavad heaolutunnet.

Nüüd tuleb lihtsalt leida aeg, mil võtta ette paber ja pliiatsid ning hakata joonistama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles