Lugeja kirjutab: möödunud suve moeröögatus - «teksaalukad»

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faces&Laces kultruurifestivali külastajad Moskvas tänavu suvel.
Faces&Laces kultruurifestivali külastajad Moskvas tänavu suvel. Foto: ITAR-TASS

Naine24 lugeja kirjutab seoses lugejamänguga tänavuse suve suurimast trendist – lühikestest teksapükstest – mis teda tugevalt häiris. Kirjuta Sinagi! Loe lähemalt SIIT!

Mõnikord, kui pööran tähelepanu endavanuste noorte tütarlaste riietusele, jääb mulje nagu poleks neil mingit isiklikku maitset, ei stiili- ega ka moraalitunnetust. Olen tükk aega mõelnud, millises internetiportaalis ja mil viisil meelde tuletada, et kõik kaltsud, mida moeajakirjades ning poodides näha saab, ei ole tegelikult siiski riided.

Mina nimetaksin neid pigem inimeksperimentide teostamise vahenditeks. Miranda Kerr, Lana Del Rey või mis iganes teine popp ja noortepärane kaunitar prinditakse suvalistes keha külge kinni teibitud nartsudes klantspaberile ja pärast hõõrutakse elevusest käsi kokku, vaadates, mitu rumalukest on nõus uue trendiga kaasa minema ning selle eest veel hingehinda maksma.

Kõige säravamaks näiteks pean siinkohal riideeset, mida nimetaksin ilma igasuguse halastuseta «teksaalukateks». Pean silmas äsjamöödunud suve moeröögatust – kõrge pihaga teksamaterjalist lühikesi pükse naistele, mis, jumal tänatud, katavad ära genitaalid, kuid kahjuks ei saa sama öelda tagumiku kohta.

Kui ma esimest korda neid «pükse» kellegi jalas nägin, vajus küll suu ammuli, ja uskuge mind, et minu puhul pole tegemist just kõige konservatiivsema tüübiga. Siis aga vaatasin enda ümber ja märkasin, et hirmuäratavalt suur osa inimestest ei leidnud vist midagi valesti olevat. Veelgi enam – nähes, kuidas see trend valguskiirusel Eestit vallutab, veendusin, et enamik neist tormas kohe poodi endalegi samasugust teksariidest «aluspesu» ostma.

Mõtlesin endamisi, et nonoh, veel mõni aasta tagasi tekkis kisa-kära, kui ma rumala peaga liialt lühikese miniseelikuga rannas käisin, kusjuures istmik oli täielikult kaetud, isegi kummardades. Kuid see on siis okei, jah? Tule taevas appi, mõne inimese bikiinid katavad ka rohkem kui need püksid!

Lootsin, et see moeröögatus joonistab enda piirid kuskile rannaliivale, täpselt nii, nagu ka bikiinides tänaval ei kõnnita, kuid minu ahastuseks käidi nende teksadega linnas šoppamas, kontsertidel ning hiliskevadel ja varasügisel kooliski. Üsna veider oli vaadata, kuidas noormehed, kes bussis eriti moekate neidude lähedal istusid, nokkmütsi peast võtsid ja selle endale hoopis süle peale asetasid...

Natukenegi mõistetav oleks see riideese, kui sellel oleks palaval suvepäeval mingi praktiline otstarve, kuid paraku on nende pükste ainus otstarve kandja taguotsa demonstreerimine, kusjuures oma veidra lõike tõttu muudavad need ka kõige ümaramad tagumikud hoopis lamedamaks.

Huvitav, kas disainer, kes «teksaalukad» lõi, tegi seda nimme vaid selleks, et moega kaasas käivad naised näeksid välja odavalt väljakutsuvad sellisel moel, et see ei teeks neid mitte ahvatlevaks, vaid inetumaks? Minu mõistus igal juhul ei suuda haarata, kuidas leidub nii palju noori inimesi, kelle ilumeelt ega ka isiklikku eetikakoodeksit need püksid ei riiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles