Levinud vead näohoolduse juures, mis ärritavad nahka

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igapäevane näohooldus võib olla sinu jaoks väga oluline: sa puhastad, koorid ja niisutad nahka regulaarselt. Kuid vale näohooldus võib anda hoopis vastupidiseid tulemusi

Women’s Health Magazine toob välja seitse näohooldamise viisi, mis tunduvad kasulikud, kuid tegelikult võivad mõjuda hoopis halvasti:

1) Sinu tooted sisaldavad palju keemiat

Kui sul on tundlik nahk, siis tasub kasutada võimalikult looduslikke tooteid, kuhu ei ole lisatud värvaineid, lõhnaaineid ja parabeene. Erinevad looduslikud vahendid võivad olla sama tõhusad: näiteks kookosõli niisutab nahka ja sarapuupähkel vähendab poore ning hoiab nahka pingul.

2) Sa koorid liiga palju nahka

Kui sinu nahk hakkab ise kooruma, muutub punaseks või on väga kuiv, siis see on märk, et sa koorid liiga palju. Kuid ei tasu muretseda. Koori kõige rohkem kolm-neli korda nädalas ning alati niisuta ja kreemita nahka peale seda

3) Sa meigid end valesti

Paljud naised hõõruvad oma nahka liiga kõvasti, kui panevad näole seerumit või kreemi. Meiki tuleb alati väga õrnalt peale kanda, et nahka võimalikult vähe ärritada.

4) Sinu näohooldustooted on liiga happelised

Mõned näopuhastusvahendid võivad sisaldada glükoolhapet, piimhapet või beeta-hüdroksüülhapet, mis kuivatavad nahka. Korraga ei tasu kasutada rohkem kui ühte toodet, mis sisaldab ühte neist hapetest.

5) Sa ei kasuta päikesekreemi

Liigne UV-kiirgus tekitab kortse ja suurendab nahavähi riski. Päikesepaistelise ilmaga eit tohi kunagi kodust lahkuda ilma päikesekreemita, eriti kui sul on tundlik nahk.

6) Sinu näovesi sisaldab alkoholi

Alkohol soodustab surnute rakkude kogunemist ja tuhmi jumet, sest kuivatab nahka. Seega tasub pigem kasutada alkoholivaba näovett, mis eemaldab kraanivees leiduvad nahka kuivatavad ained.

7) Sinu näopesuvahend sisaldab sulfaate

Sulfaadid on levinud koostisained, mida võib eelkõige leida vahutavates näopesuvahendites ja näopesugeelides. Kuid sulfaadid kuivatavad nahka nagu ka alkohol. Tasub kasutada näopesuvahendit, mis on võimalikult looduslik ja ei sisalda sulfaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles