Punast veini saab edukalt kasutada ka näohoolduseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Punast veini peetakse kõige tervislikumaks alkohoolseks joogiks. Seda valmistatakse vaarikatest, karusmarjadest, rosinatest ja muudest marjadest, mis annavad joogile kasulikke toitaineid.

Räägitakse, et mõõdukas koguses punase veini joomine võib tervisele hästi mõjuda. Healthmeup.com annab soovitusi, kuidas proovida punast veini nahahoolduses:

Vananemismärkide vastu võitlemiseks

Orgaanilised punased veinid on täis antioksüdante, mis on nahale head. Pane veidi punast veini oma nahale, et tõrjuda vabu radikaale, mis põhjustavad kortse ja muid vananemismärke. Punane vein aitab taastada kollageeni ja naha elastseid kudesid.

Akne vastu võitlemiseks

Punasel veinil on looduslikud põletikuvastased ja antiseptilised omadused. Seega selle nahale panemine aitab võidelda aknega ja liigse rasu tootmisega. Lisaks avab punane vein poorid ja puhastab ummistunud nahka.

Parandab nahakahjustusi

Punane vein sisaldab rikkalikult aminohappeid, mis aitavad kaasa naha uuenemisele. Punases veinis leiduvad antioksüdandid moodustavad nahale kaitsva barjääri, mis kaitseb näiteks päikesekahjustuste eest. Kuid siiski ei asenda see spetsiaalset päikesekreemi.

Puhta ja särava naha jaoks

Punane vein sisaldab polüfenoole, mis aitavad vältida naha tuhmiks muutumist ja taastavad loomuliku särava jume. Punast veini võib panna otse nahale või siis segada kaerahelvestega ning jätta paariks minutiks peale. See protseduur aitab eemaldada surnud naharakud ja tulemuseks on särav nahk.

Näoveena

Punast veini saab edukalt kasutada näoveena. Leota vatipatja punase veini sees ja hõõru seda oma nahale. Jäta see umbeks 20 minutiks nahale ja seejärel pese maha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles