Kuidas ennetada pohmelli?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige levinumad soovitused pohmelli vältimiseks on erineva alkoholi mitte segamine ja vee joomine. Kuid arvesse tuleks võtta ka teisi tegureid, kui tahad end peale õhtut väljas hommikul hästi tunda, kirjutab Genius Beauty.

1) Ära joo dieetkokteile

Hiljutise uuringu järgi suureneb alkoholi sisaldus sinu veres 18 protsenti, kui teed omale jooke dieetjookidega, näiteks dieetkokaga. Ilma suhkru ja vähem kaloriteta läheb alkohol otse verre.

2) Loobu suitsetamisest

Suitsu ja alkoholi kooslus toob enamasti kaasa järgmine hommik suure pohmelli. Nikotiin mõjub immuunsüsteemile halvasti, mille tulemusel kannatad hiljem suurema tõenäosusega peavalu ja uimasuses käes.

3) Väldi tumeda alkoholi joomist

Uuringud on näidanud, et kõige rohkem sisaldab mürke tume alkohol: Bourbon, brändi, viski, rumm ja mõned tekiilad. Eksperiment  näitas, et 33 protsent Bourboni joojatel oli hommikul pohmell, kuid viina joojatest oli halb olla ainult kolmel protsendil.

4) Võta vitamiine

Alkohol vajab normaalseks seedimiseks toitaineid. Mida rohkem sa jood, seda rohkem vitamiine vajab su keha maksa taastamiseks. Alkohol hävitab B-vitamiini, mille tulemusena võib tekkida teiste toitainete puudus, mis põhjustab pohmelli. Seega eriti tasub võtta B-, B6- ja B1- vitamiine.

5) Väldi kihisevaid jooke

Viskit koolaga juua tundub ahvatlev, aga gaseeritud joogid põhjustavad raskemat joovet. Selle tõttu keha omandab rohkem mürke ning toob hommikul suurema tõenäosusega kaasa vastiku pohmelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles