Seitse hoiatavat märki, et sul on ebatervislik eluviis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võime küll pidada oma igapäevaseid harjumusi tervislikeks, kuid sinu välimus võib öelda vastupidist. Mida varem sa probleeme märkad, seda kiiremini on võimalik neid lahendada.

Fitnea.com tõi välja seitse hoiatavat märki, mis võivad näidata, et sinu tervisega ei ole kõik korras:

1) Sinu huuled lõhenevad
Alati ei pruugi külmad ilmad olla katkiste huulte põhjuseks. Huulte lõhenemine, eriti suunurkadest, võib olla märk, et sul on B12 vitamiini puudus. See võib kaasa tuua mitmeid terviseprobleeme, nagu näiteks aneemia.

2) Sa oled lühemaks jäänud
Vananedes inimesed muutuvad tavaliselt lühemaks. Kui kasvu muutus on lühikese ajaga väga märkimisväärne, siis võib probleem olla sinu luudes. Sul võib olla välja arenemas osteoporoos, mis on seotud kaltsiumi puudusega.

3) Sa nakatud haigustesse rohkem kui tavaliselt
Kui sul on külmetuste esinemine muutunud sagedasemaks, siis pead sa tugevdama oma immuunsussüsteemi või sul on sellega mingi probleem. Sul võib olla C-vitamiini puudus või tõsisem viirus, mis sinu organismi nõrgestab.

4) Sinu uriin on liiga kollane
Oluline on pidevalt jälgida oma uriini värvust, sest see võib meie üldise tervise kohta nii mõndagi öelda. Kui sa tarbid piisavalt vedelikku, siis sinu uriin peaks olema peaaegu läbipaistev. Kui sa tarbid piisavalt vedelikku, aga sinu uriin on tumekollane, siis see tähendab, et sul võib olla probleem neerudega või ainevahetusega. Veendu, et tarbid piisavalt vedelikku ning joo ainult vett – kui olukord ei parane, siis lase oma neere kontrollida.

5) Sul on pidevad nahaprobleemid
Kui sul esineb pidevalt akne või muud nahaprobleemid, siis võib see olla märk, et sinu keha kannatab liigse stressi all või sul on allergia. Nahk on inimese kõige suurem organ ja esimesed märgid tervisehäiretest avalduvad tihti just seal.

6) Sa ei maga normaalselt
Kui su unegraafik on pidevalt häiritud ja kannatad unetuse all, siis võib su kehal olla liigne stress. Organism on tasakaalust väljas ning rütm on paigast ära. Unepuudus nõrgestab omakorda meie immuunsussüsteemi, mille tõttu haigestume sagedamini kui tavaliselt.

7) Sa oled väsinud, kuigi magad piisavalt
Kui sa magad öösel piisava arvu tunde, aga oled pärastõunal juba väsinud, siis võib sul probleem olla kilpnäärmega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles