Kuidas varjata seda, et oled hiljuti nutnud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elu pole alati lihtne. Nutmine on teema, millest hea meelega ei räägita, ent see ei tähenda, et keegi seda ei harrastaks. Mõned nutavad rohkem kui teised. Ja sageli polegi nutmine probleemiks, vaid hoopis see, milline sa pärast pisarate poetamist välja näed.

Daily Makeover jagab mõned nõuanded, kuidas varjata seda, et oled hiljuti nutnud.

Hinda olukorda. Kõige parem viis, kuidas nutmise jälgi kõrvaldada, on see, kui hindad olukorda enne nutma hakkamist. Kas tunned, et kohe-kohe hakkavad pisarad mööda põski voolama? Mine vannituppa või kuskile, kus saad privaatselt olla. Lukusta uks, tee ükskõik mida, et end mugavalt tunda ja ära unusta sügavalt hingata. Pole tähtis, mis põhjusel sa nutma hakkasid, ära mine endast välja ega tunne nutmise pärast piinlikkust. See võib kõigiga juhtuda ja kui sa tunned end seetõttu halvasti, siis voolab mööda põski veel rohkem pisaraid alla.

Jahuta end. Nutmist võivad reeta kaks asja: punetus ja paistetus (silmad on roosakad ja nina punane ning paistes). Õnneks on olemas üks hea abimees, mis aitab punetust ja paistetust kiirelt vähendada ja selleks on jahedad temperatuurid. Võta meik maha ja viska näkku külma vett nii mitu korda, kui suudad kannatada. Või pane jääkuubikud kilekotti ja hoia neid oma silmadel. See pole küll kõige mõnusam asi maailmas, kuid külm vesi ja jää värskendavad välimust.

Proovi silmatilku. Teatud silmatilgad on loodud selleks, et silmade punetust vähendada. Kuna silmatilgad teevad silmad vesiseks ja teistele võib tunduda, et sa oled nutnud, siis saad alati hea ettekäändena öelda, et panid just tilkasid silma. Ka siis, kui sa seda tegelikult ei teinud.

Värskenda meiki. Kui ripsmetušš või silmapliiats on nutmise tõttu laiali läinud, tasuks taolised meigiapsakad kindlasti eemaldada. Kasuta näiteks vatitikku, et silmameiki kohendada. Tupsuta veidike jumestuskreemi oma silmade alla ja võib-olla ka ninale, et kõrvaldada märke, mis võivad viidata nutmisele. Ka ripsmetušši tasuks värskendada, et silmadele värskem välimus anda. 

Teeskle. Fakt on see, et inimesed pööravad tegelikult endale palju rohkem tähelepanu kui teistele, seega ära muretse, kui pead pärast nutmist seltskonda naasma. Kui suudad naeratada, naerata ja vestle teistega edasi nii, nagu midagi poleks juhtunud. Kohenda oma juukseid, kui need on segi läinud, köhi kergelt või aevasta, et inimesed midagi kahtlustama ei hakkaks. Alati võid ettekäändeks tuua ka selle, et sul on allergia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles