Viis kõige halvemat toiduainet sinu nahale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ütlus «sa oled see, mida sööd» peab paika – sinu toitumine on oluliselt seotud sinu väljanägemise ja tervisega.

Women’s Health Magazine toob välja viis kõige halvemat toiduainet sinu nahale:
 

1) Kõrge suhkrusisaldusega tooted – Akne armastab suhkrut. Kui sul on probleeme näonahaga, siis punetus ja põletikud ei kao enne kui liigne suhkur kaob sinu menüüst. Tuleb tähelepanu pöörata toiduainete koostisainetele – sa võid üllatuda, kui palju suhkrut on teatud toodetes.

2) Piimatooted – Kui sul esinevad lõual või kaelapiirkonnas plekilised tsüstid, siis võib see olla märk, et tarbid liiga palju piimatooteid ja keha ei talu seda. Nahk toimib sealjuures kui erituselund ning tahab lahti saada ainetest, mida keha ei talu. Seega, kui tarbid liiga palju piimatooteid, siis võib see välja lüüa tsüstidena näo allosas.

3) Töödeldud toidud – Liigselt töödeldud rämpstoidud sisaldavad palju erinevaid lisaaineid ja säilitusaineid. Sellised toidud on näiteks kartulikrõpsud, friikartulid, karastusjoogid ja kommid. Nende söömisel tõuseb veresuhkru tase kõrgele, mis põhjustab hormoonidel suurenenud õli tootmist. Selle tulemusena ummistuvad poorid ja nahk vananeb kiiremini.

4) Kofeiin – Kofeiini sisaldavad joogid mõjutavad sinu naha elastsust ja kollageeni tootmist. See omakorda muudab sinu naha vastuvõtlikumaks kortsudele. Kui siiski soovid juua kofeiini sisaldavaid jooke, siis on soovituslik juua tasakaaluks palju vett, et su nahk ja keha ei kannataks veepuuduse all.

5) Koorikloomad – Krevetid, krabi ja homaar sisaldavad palju joodi, mis võib põhjustada pooride ummistumist ja aknet. Parem alternatiiv koorikloomadele on tavaline kala, mis sisaldab oomega rasvhappeid, mis mõjuvad sinu nahale hästi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles