Kasulikud nõuanded kiireks koristamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on käes ning päike, rand ja sõbrad ootavad. Kes ikka sooviks ilusa ilmaga oma aega raisata toas koristamisele? Kui aga segadus üle pea kasvab võiks ju eluaseme võimalikult kiiresti korda saada. 

Lisaks kodumasinate abile saab inimene ise tõhusa ja efektiivsema koristamise jaoks palju ära teha. Samsungi tootegrupi juht Taago Tulf annab nõu, kuidas kraamimine enda jaoks lihtsamaks ja ajaliselt veelgi efektiivsemaks muuta:

Veendu, et sul on piisavalt koristusvahendeid – Hea tulemus saavutatakse  ikka heade töövahenditega ja sama kehtib ka koristamise puhul. Erinevate pindade puhastamine vajab vastavaid vahendeid ning seega organiseeri omale vajalikud tooted klaasi, mööbli, plaatide ja vanni puhastamiseks ning varu  erinevaid puhastus- ja poleerimislappe.

Organiseeri oma koristusvahendid – Sa imestad, kui palju võid aega säästa sellega, kui oled vajalikud koristusvahendid enne kraamimistöödega pihta hakkamist ilusti ritta seadnud, kust neid mugav leida on.

Korista iga päev natuke – Iga päev natuke koristades säästab kokkuvõttes rohkem aega kui kord nädalas terve päev tolmuimeja ja küürimislapiga mööda maja ringi käies.

Puhasta klaasist vannitoa või sauna uksi aeg-ajalt sidruniõliga – Sidruniõli teeb pesuruumis suured klaaspinnad puhtaks ning jätab klaasile peale ka nn kaitsekihi, mis takistab veepritsmete jälgede tekkimist ning lihtsustab oluliselt vannitoas klaaspindade puhastamise vaeva.

Aseta käterätikud või salvrätikud tubadesse – Pole midagi tülikamat kui kleepuvad või rasvased näpujäljed mööblil. Kui ruumis on aga piisavalt rätikuid või salvrätikuid, saab vajadusel hõlpsasti määrdunud näpud ära pühkida.  Seeläbi jääb ka mööblile vähem näpujälgi, mis kiirendab koristamist.

Vabane kohe tekkivast prahist – Juhul kui tuppa tekib prahti, siis vabane sellest kohe, mitte ära tõsta seda teise nurka. Sellisel juhul jääb koristamise päeval vaevaks vaid tolm pindadelt pühkida.

Tee üks toiming kõigis tubades korraga –  Alusta näiteks kodus asjade üleskorjamisest. Käi läbi kõik toad ning aseta laiali olevad asjad oma kohtadele. Seejärel puhasta kõigis tubades järgemööda mööblipinnad, plaadid ja klaaspinnad. Seejärel pühi põrandad ja võta tolm ning pese pinnad. See meetod on igal juhul tõhusam kui iga toa täielik koristamine enne järgmisesse tuppa minekut.

Alusta tolmuimeja kasutamist või põranda pesemist toa kaugemast nurgast ja liigu ukse poole – Selliselt on lihtsam puhastatud ala jälgida ning ei pea hiljem jalgadega üle niiske põranda minema.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles