Kolm negatiivset mõtet, mis esinevad kõigil inimestel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me teame, et õnnelikuks olemise jaoks peame mõtlema positiivselt. Kuid aeg-ajalt võivad kõigil inimestel vahepeal esineda teatud negatiivsed mõtted.

Positiivselt mõtlemine on kasulik nii sinu vaimsele kui ka füüsilisele heaolule. Inimesed teavad seda, kuid kipuvad siiski vahel negatiivsusele kalduma. The Huffington Post toob välja kolm negatiivset mõtet, mis on vahel kõigil inimestel, ning kuidas neid vältida:
 

1. «Ma ei ole piisavalt...»
...kiire, tugev, andekas - seda lauset võib lõpetada erinevate omadussõnadega, mis pidevalt muutuvad. Inimesed arvavad tihti, et kui neil midagi ei õnnestu, siis neil on mingist omadusest lihtsalt puudu. Kuid me oleme see, mis me ise mõtleme - selle pärast ei tohi keskenduda sellele, mis meil puudu on, vaid oma tugevatele külgedele. Kõikidel inimestel on nii häid kui ka halbu külgi. Õpi ennast väärtustama sellisena nagu sa oled ning ära ole enda suhtes liiga kriitiline.

2. «Teised on minust paremad»
Teiste inimestega võrdlemine võib võtta sinult õnnetunde väga kiiresti. Uuringute järgi kipuvad inimesed enda suhtes alati liiga kriitilised olema ning teisi inimesi paremini vaatama. Maailmas on seitse miljardit inimest ning karm reaalsus on, et sinust on alati keegi kiirem, tugevam, parem. Kuid see tähendab seda, et sinul on jällegi teised erilised võimed, mis teevad sind ainulaadseks. Selle asemel, et proovida teistest parem olla, võta eesmärgiks olla parim versioon iseendast. Teistega võrdlemine ei tekita kunagi rahulolu.

3. «Kas midagi võiks ometi kord hästi minna?»
Meil kõigil on olnud päevi, kus lihtsalt mitte midagi ei tundu õigesti minevat. Kui sul on raske leida midagi positiivset oma päevast või hetkeolukorrast, siis proovi häid asju kirja panna. Uuringu järgi tasub üles kirjutada positiivseid asju oma elus, mille üle sa õnnelik oled, sest see tekitab hea tuju ja parema enesetunde. Kindlasti on sinu elus ja igas päevas midagi head, mille üle sa tänulik oled. Kui sa õpid väikesi positiivseid asju märkama ja hindama, siis lähevad kõik sinu ettevõtmised edaspidi hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles