Nippe, kuidas meelitada meest rohkem kodutöid tegema

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised kipuvad tavaliselt rohkem koduseid majapidamistöid tegema kui mehed. Tasakaalu saavutamiseks võiksid aga mõlemad partnerid kodutöödesse võrdselt panustada.

Isegi kui majapidamises on kehtestatud teatud tööde jaotus, ei pruugi see alati toimida ning naised teevad ka mehele määratud tööd ära. Geniusbeauty.com toob välja nippe, kuidas saada mehi rohkem kodutöid tegema:
 

Majapidamises ei tohiks jagada kohustusi «meeste» ja «naiste» töödeks. Loobuge stereotüüpidest ning tehke kõike koos. Kui su abikaasale meeldib süüa teha ja sulle pesu triikida, siis las nii jääbki. Jagage tööd vastavalt sellele, mis teile teha meeldib.

Mees peab mõistma, et kodutööde tegemine ei vähenda tema mehelikkust. Kui naisele meeldib rohkem pühenduda kodutöödele, siis mees saab olla vähemalt heaks abiliseks.

Ärge karjuge või tülitsege. Vingumine, pisarad ega ka süüdistamine ei aita. Selle tulemuseks on vastupidine mõju – mees tahab vähem aega kodus veeta ja põgeneb sinu eest oma sõprade juurde.

Ära täida tema kohustusi, kui need ei ole õigeaegselt tehtud. Ära vaheta lambipirni või puhasta toruummistust. Kui sa tema eest üks kord midagi ära teed, siis sa jäädki seda edaspidi tegema ning mees võtab seda iseenesestmõistetavaks.

Tihti ei pane me tähele, kuidas me tõrjume mehi ennast aitamast. Kiitmise asemel kipuvad naised mehi kritiseerima, et nad teevad kõik valesti. Seega peame me otsustama: kas me võtame kõik kohustused enda peale või aktsepteerime väikesi «vigu» tema töö juures.

Tehke nii, kuidas teile mõlemale sobib. Kui pesu ei ole vaja triikida otsekohe, siis ära sunni ennast või meest seda kohe tegema. Tee seda siis, kui sul aega on. Pereelu ei keerle ainult majapidamistööde ümber ja ei ole vaja üle pingutada. Pole mõtet võtta kõiki kohustusi enda kaela ning päeva lõpuks väsinud ja mehe peale pahane olla, et ta ei aidanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles