Kuus põhjust, miks tuleks unustada selfie'de tegemine

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oxfordi inglise sõnaraamatu järgi on selfie «foto, mille inimene on teinud iseendast, tavaliselt on see tehtud nutitelefoni või veebikaamera abil ja üles laetud sotsiaalvõrgustikku». Kahjuks ei vasta selfie enam ammu oma ametlikule definitsioonile, sest selfie'deks on hakatud nimetama igasuguseid fotosid, kus on inimesed peal. Veelgi enam, selfie'de tegemise trend on aegunud ja see tuleks unustada!

RedBook Magazine toob välja kuus põhjust, miks selfie'sid ei tasuks enam teha.

1. Seksijärgne selfie. Hiljuti kirjutati suuremates väljaannetes, et tekkinud on uus trend: seksijärgse selfie tegemine. Instagramist võis leida palju fotosid, kus kasutajad olid õndsate näoilmetega ja väidetavalt just seksinud. Tegemist on äärmiselt veidra trendiga, millele tuleks kiiremas korras lõpp teha.

2. Rasedusjärgne selfie. Kui üks värskelt emaks saanud fitnessi-entusiast avaldas endast tehtud foto vaid neli päeva pärast sünnitust ja sellel oli näha tema ideaalselt lame kõht, läks blogimaailmas lahti justkui sõda. Pilt sai palju kriitikat ja leiti, et rasedusjärgset keha ei peaks üritama kohe ideaalseks tagasi muuta.

3. Oscarite gala selfie. Ellen DeGenerese eestvedamisel tehti viimasel Oscarite galal foto, mida saatis Twitteris enneolematu edu. Foto tuli ju hästi välja ja kõik oli kena, kuni intellektuaalse omandi juristid hakkasid avalikult arutama, kellele foto ikkagi kuulub (kuigi idee tuli Ellenilt, tegi foto tegelikult Bradley Cooper) ja see rikkus kogu selle asja ära. Pealegi ei saa seda fotot selfie'ks nimetada.

4. Ilukirurgia. Ameerikas läbi viidud uuringust selgus, et noored inimesed pöörduvad üha enam ilukirurgia poole, et lasta oma nina korrigeerida või teisi pisikesi muutusi oma näos teha. Miks? Sest sotsialvõrgustikud nagu Instagram, Snapchat ja iPhone'i selfie'de tegemise rakendused põhinevad kõik fotodel ja sunnivad kasutajaid oma nägu väga lähedalt pildistama.

5. Mõju vaimsele tervisele. Üks teismeline briti noormees üritas hiljuti enesetappu sooritada, sest tal oli «selfie'de sõltuvus». Nimelt tegi nooruk üle 200 selfie päevas ja muutus depressiivseks, kui tema fotod said negatiivset vastukaja. Praegu on noormees ravil. Kuigi see näide on ekstreemne, usuvad paljud eksperdid, et selfie'd võivad tekitada ärevust, madalat enesehinnangut ja mitmeid vaimse tervise probleeme.

6. Selfie'de tegemine ebasobivas kohas. Selfie'de tõus on kaasa toonud selle, et viisakusest ja etiketist ei peeta enam kinni. Kuidas muidu selgitada seda, et noored teevad selfie'sid näiteks matustel või muudel tõsistel üritustel. Üks naine tegi selfie, mille taustal on näha, kuidas üks mees üritas Brooklyni sillalt alla hüpata. Ühe koolitüdruku selfie taustaks oli aga tema sünnitav õpetaja. Kust läheb piir? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles