Krõbedad õuna-martsipanirullid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbedad õuna-martsipanirullid
Krõbedad õuna-martsipanirullid Foto: Retseptisahtel käsitöökapis

Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo kuulutas 10. septembril välja Eesti autorite poolt sel aastal välja antud parimad käsiraamatud. Valik tehti ligi saja kokanduse-, käsitöö-, tervise- või kodu ja aia teemalise raamatu hulgast. Parimate hulka jõudis neli Eesti kokaraamatut, neist üks kirjastus Varraku poolt välja antud «Retseptisahtel käsitöökapis». Sellest raamatust leiab muuhulgas maitsvate õuna-martsipanirullide retsepti.

Krõbedad õuna-martsipanirullid

9 saiakest

Tainas:

2 dl nisujahu

2 dl odrajahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 sl suhkrut

näpuotsatäis soola

1-1,5 tl jahvatatud kardemoni

50 g toasooja võid

200 g hapukoort

Täidis:

100 g toasooja võid

75 g suhkrut

350 g õunu

150 g martsipani

Taina valmistamiseks sega kokku kuivained. Näpi hulka pehme või, lisa hapukoor ja sõtku ühtlaseks. Lase tainal umbes 30 minutit jahedas seista. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks.

Vahusta või suhkruga ning määri lahtirullitud tainale. Koori ja tükelda õunad ning laota samuti tainale. Kõige peale aseta martsipanitükikesed. Keera tainas rulli, alusta lühemast küljest ning lõika 9 viiluks. Aseta viilud, lõikepool all, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit.

*Kui soovid väiksemaid ja koguseliselt rohkem saiakesi, siis alusta rullimist pikemast küljest.

*Soovi korral võid täidisele lisada ka 1 tl jahvatatud kardemoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles