Baltimaade parim sommeljee on Kristjan Peäske hotellist Telegraaf

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltikumi parim sommeljee Kristjan Päeske.
Baltikumi parim sommeljee Kristjan Päeske. Foto: AS Liviko

Eile Riias toimunud Balti sommeljeede võistlusel Vana Tallinn Grand Prix 2009 pärjati Baltimaade parimaks Eesti esindaja Kristjan Peäske hotellist Telegraaf.

Peäskele järgnes teine eestlane Kristjan Markii lätlase Jānis Kaļķise ees. Võidu sai ainus külalisvõistleja, rootslane Sören Polonius.

«See on teine aasta, mil ma Vana Talinn Grand Prix´l osalen. Olen oma tulemuse üle üllatunud ja väga rõõmus. Konkurents oli tugev, kuid see tulemus innustab mind jätkama ja õppima veelgi enam veinide kohta, sest mida rohkem sa nendest tead, seda rohkem tahad neist teada,» ütles Baltimaade parim sommeljee Kristjan Peäske.

Peäske sai auhinnaks Vana Tallinn Grand Prix dekantri ja tuhande euro väärtuses vabalt valitava sihtkohaga veinireisi, mille pani välja AS Liviko.

«Baltimaade parim sommeljee on seekord üle kahe aasta Eestist ning kaasmaalase seda tiitlit üle anda on uhke tunne. Vana Tallinn Grand Prix on saanud heaks traditsiooniks ja sommeljeede seas oodatud ürituseks. Liviko jaoks on Balti riikides tegutseva ettevõtena Baltimaade sommeljeede toetamine oluline ning me kindlasti jätkame Vana Tallinn Grand Prix´d,» ütles AS Liviko juhataja Janek Kalvi.

«See on minu jaoks õnnelik päev ja õnn oli minu poolt! Loomulikult tahtsin ma võita, kuid mu konkurendid olid väga professionaalsed. Ootan põnevusega, et saaksin juba osaleda maailma parima sommeljee tiitli võistlusel,» ütles Vana Tallinn Grand Prix 2009 võitja Sören Polonius Rootsist.

«Baltimaade osalejate tase tõuseb iga aastaga, eriti serveerimisoskused ja tööstandardid. Esimesel päeval pidid võistlejad vastama kirjalikult keerulistele küsimustele ning arvestades, et küsimused on inglisekeelsed, oli vastamine nende jaoks veelgi keerulisem,» ütles Vana Tallinn Grand Prix 2009 rahvusvahelise žürii esimees Austria Sommeljeede Assotsiatsiooni president Anne-Marie Foidl.

Eestit esindasid Baltimaade parima sommeljee tiitli võistlustel Kristjan Markii (restoran Balthasar), Kristjan Peäske (hotell Telegraaf) ja Aivar Vipper (Tallink Spa & Conference hotell).

Liviko korraldab Baltimaade parima sommeljee võistlust Vana Tallinn Grand Prix´d koostöös Eesti, Läti ja Leedu Sommeljee Assotsiatsioonidega. 2006. aastal toimus võistlus Tallinnas, 2007. aastal Riias ja 2008. aastal Vilniuses. Eelmisel aastal võitis Baltimaade parima sommeljee tiitli Läti sommeljee Raimonds Tomsons (restoran Vincents).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles