Kümme valikut elus, mida kümne aasta pärast kahetsed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahekümnendates pannakse alus edukale karjäärile. Hoidu elamast kiretult, pühendumata ja eesmärgitult. Öeldakse, et «oleks» on paha poiss. Vabanduste leidmine jäägu neile, kes ei julge elada ja ei oska olemasolevat hinnata.

Ühest otsusest võib kujuneda harjumus, harjumustest omakorda moodustub su elustiil. Siin on kümme valikut, millel on suur mõju. Õpi teadlikult otsuseid langetama, et sa ei peaks oma valikutes pettuma, vahendab behindthehustle.com.

Kannad maski, et teistele muljet avaldada

Kui see nägu, mida sa kogu maailmale näitad, on kõigest mask, siis tuleb päev, mil selle all enam polegi midagi enamat. Keskendudes liigselt sellele, milline sa võiksid teiste meelest olla, unustad viimaks, kes sa sisimas päriselt oled. Ära karda kõrvalseisjate hinnangut, sa tead oma südames, kes sa oled ja millised on sinu väärtused. Selleks, et teistele muljet avaldada ja neid inspireerida, ei pea olema täiuslik. Las nad vaimustuvad sellest, kui osavalt sa oma vigadega hakkama saad.

Sa lased kellelgi teisel enda eest unistada

Elu üks kõige suuremaid väljakutseid on iseenda tundmaõppimine. Pea sama raske on endaga leppimine. Suurt rolli selles mängib sinu otsus iseendale ja oma eesmärkidele truuks jääda. Kas su elus on keegi, kes pole sellega nõus? Väga hea. See tähendab, et oled enda vastu aus ja käid oma teed. Mõnikord teed ehk asju, mida keegi peab hulluks, aga kui kaotad elevusest ajataju tehes midagi, mis sulle väga meeldib, oled teinud õige valiku.

Elad negatiivsete inimeste keskel

Ära lase halva suhtumisega inimestel end mõjutada. See on sinu enda teha, milliseid inimesi sa enda lähedal hoiad ja kellega läbi käid. Hoia eemale inimestest, kes nakatavad sind viha, ahnuse ja ärevusega. Hoia oma ligi neid, kes on kaastundlikud, lahked ja kannatlikud.

Oled isekas

Kõige parem on surma eel oma elule tagasi vaadata kui tead, et oled olnud armastav ja hea inimene. Inimesed, keda sa armastasid, mäletavad seda veel kaua-kaua. Graveeri oma nimi südametesse, mitte kivisse. Kõik, mis teed vaid iseendale, sureb koos sinuga.

Väldid arengut ja muutusi

Kui tahad oma minevikku paremini analüüsida, vaata oma praeguseid elutingimusi. Kui tahad aimu saada, milline on su tulevik, vaata oma praegust elu. Selleks, et uuele ruumi teha, pead vanast lahti laskma. See, mis on olnud, ei tule enam kunagi tagasi. Kui sa teadvustad endale seda, avad ukse uutele väljakutsetele.

Annad kohe alla, kui tekivad esimesed raskused

Tuleta endale vajalikult hetkel meelde, et läbikukkumist ei ole olemas, on vaid tulemused. Isegi kui kõik ei lähe nii nagu planeerisid, ei tähenda see, et peaksid alla andma ja käega lööma. Õpi sellest kogemusest ja mine edasi. Lõpuks võidab ikkagi see, kes on kannatlik ja liigub järk-järgult oma eesmärgi poole.

Üritad tegeleda iga pisiasjaga

Mõnikord tasub veidi vabamalt võtta, iga pisiasja pärast ole mõtet muretseda. Õpi lahti laskma. Hinga sügavalt sisse ja välja. Kui torm on vaibunud ja oskad taas näha üldpilti, saad edasi minna. Sa ei pea täpselt teadmagi, kuhu sa välja jõuda soovid, lase elul end üllatada. Elus on kõik täiuslikus korras, näed sa seda või mitte. Mõnikord läheb selle mõistmiseks ainult pisut aega.

Lepid vähemaga, kui väärid

Ole piisavalt tugev, et lahti lasta ja piisavalt arukas, et ära oodata seda, mida väärid. Mõnikord pead kurja vaeva nägema ja neelama kibedaid pisaraid, enne kui hakkad oma tulevikuväljavaateid taas paremini silmama. Ära lepi sellega, millega sa rahul pole.

Oled valmis lõputult ootama

Meile tundub alati, et aega on rohkem, kui seda tegelikult on. Ühel päeval ärkad aga üles ja mõistad, et enam ei ole jäänud piisavalt aega, et teha seda, mida oled kogu oma elu oodanud. Lõpuks jääb kaks võimalust: sa kas oled kõik soovitud eesmärgid täitnud või on sul pikk nimekiri vabandustest, mis oled endale leidnud. Valik on sinu.

Oled laisk

Maailm ei võlgne sulle mitte midagi, hoopis sina oled maailma ees võlglane. Ära unista ja hakka tegutsema. Vastuta oma elu eest, kontrolli seda. Teised vajavad sind! Enam pole aega niisama istuda ja oodata, et keegi kuskil teeks midagi ning su elu muutuks imeliseks. See päev on käes, ja see inimene, keda maailm vajab, oled sina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles