Kaheksa huvitavat moodust sidruni kasutamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sidrunit saab kasutada ka muul otstarbel peale söögitegemise. Näiteks saab sidruni abil plekke eemaldada või putukahammustusi leevendada.

Plekkide eemaldamine

Pane kokku sidrunimahl ja veidike soola ning saad võimsa segu, mis eemaldab ka kõige keerulisemad plekid. Näiteks on selle segu abil võimalik eemaldada kuivanud kohviplekke nõudelt tänu segus olevale happelisuse ja aluselisuse tasakaalule, kirjutab GalTime.

Värske lõhn

Sidrunid on tuntud oma värskendava aroomi poolest, neid saab kasutada lõhnastajatena näiteks külmkapis.

Valmista ise nõudepesuvahend

Kas tahaksid nõusid pesta millegagi, mis neid nii väga ei lihviks? Kasuta sidrunivett, et valmistada oma nõudepesuvahend. Kuna keemilisi aineid täis nõudepesuvahendid võivad tekitada allergiat, on tunduvalt kasulikum kasutada neid vahendeid, mille päritolu on selgemast selgem. Isetehtud sidrunivesi on sellisel juhul ideaalne lahendus.

Valmista ise deodorant

Üks võimalus sidruni kasutamiseks on selle mahla tarvitamine deodorandina. See võib esialgu tunduda hullumeelse mõttena, kuid sidruni värske lõhn püsib tegelikult kaua peal.

Koori oma nahka

Sidrunimahla abil saab näiteks juukseid heledamaks muuta, kuid see on tõhus vahend ka naha värskendamiseks. Kõrge happelisuse tõttu aitavad sidrunid surnud naharakke eemaldada ning lasevad siledal ning säraval nahal silma paista. Võta pool sidrunit, hõõru seda puhtale nahale - näonaha puhul väldi kindlasti sidruni silma sattumist - ja lase sel 10 minutit nahal seista. Seejärel loputa.

Leevenda putukahammustusi

Kui sind on nõelanud herilane või mesilane, haara leevenduse saamiseks sidruni järele. Veendu, et astel oleks eemaldatud ning hõõru kiirelt nõelatud piirkonda sidrunimahlaga. See neutraliseerib mürki ja leevendab hammustust.

Kaota lisakilosid

Sidrunite abil on võimalik ka oma kehakaalu langetada. Näiteks soovitavad toitumisspetsialistid juua hommikuti sooja vett sidruniga, see äratab seedeelundkonna ja puhastab õrnalt maksa. Lisaks hommikusele sidruniveele on mõistlik ka päeva ajaks omale sidrunivett valmistada ning seda aeg-ajalt rüübata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles