Juuste loputamine õllega võib muuta need tihedamaks ning läikivamaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hollywoodi kuulsused kasutavad oma juuste eest hoolitsemisel vana tarkust – juuste loputamist õllega. Loe, kas see nipp ka tegelikult toimib ning kuidas seda kodus ise katsetada.

Kadestamisväärsete kiharatega Catherine Zeta-Jones peab oma parimaks ilusaladuseks juuste loputamist õllega, vahendab Foxnews Magazine.

Juuste siirdamisoperatsioonidega tegelev  Ameerika arst dr Ryan Welter ütleb, et sellel vananaiste tarkusel on tõsi taga, sest õlu sisaldab ohtralt proteiine ja vitamiine. «Paljud on kogenud, et juuksed muutuvad peale õllega loputamist tihedamaks ning volüümikamaks,» räägib Welter, kuid täpsustab, et teadaolevalt õlu juustekasvu ei kiirenda.

Stilist Luigi Parasmo, kes on töötanud Versacele, Armanile ning Dolce&Gabbanale, usub samuti õlle võlujõusse. «Õlu töötab väga hästi, sest alkohol mõjub puhastavalt ning annab juustele läiket. Samuti on sellel juukseid pehmendav efekt,» kiidab Parasmo.

Mõned kosmeetikatootjad on nipi kõrva taha pannud ning alustanud õlles sisalduvate ainetega juuksehooldustoodete loomist. Kuid leidub ka neid, kes nii entusiastlikud pole.

Vähe sellest, et juuste kehval loputamisel võivad su juuksed haisema hakata, ütleb juuste taastamisega tegelev arst dr Alan Bauman, et enamasti räägivad õlle kasulikest mõjudest vaid need, kes ise õllešampoone toodavad. Alkohol võib osutuda juuste jaoks liialt kuivatavaks, ning hävitada juuste loomuliku niiskustasakaalu.

Doktor Welter on soovitanud enne õllest alkohol välja keeta ning ning lasta sellel enne kasutamist täielikult jahtuda. Stilist Parasmo aga kallab õlle pihustiga pudelisse ning kasutab seda nagu pähejäetavat palsamit.
Kuulsuste juuksur Marc Mena annab aga mõnevõrra teistsuguse soovituse. «Kui oled pea ära pesnud, kalla õlu juustesse ning lase sel 3-4 minutit mõjuda. Loputa külma veega, et juustele veel rohkem läiget anda. Et juuksed õlle järele lehkama ei jääks, lisa juustesse lõhnastatud palsamit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles